UDI'19 was op een door corona uitgestorven sportpark te sterk voor titelkandidaat Halsteren.
UDI'19 was op een door corona uitgestorven sportpark te sterk voor titelkandidaat Halsteren. Foto: Kliksport

UDI’19 gedeelde tweede na karakterzege op Halsteren

Voetbal 1.123 keer gelezen

UDEN | UDI’19/CSU is de gedeelde nummer twee van de Hoofdklasse B na een 2-1 overwinning zondag op Halsteren. “Vooral de manier waarop we deze overwinning hebben geboekt, maakt me uitermate blij”, aldus hoofdtrainer Lodewijk de Kruif van UDI’19. Routinier Roald van Hout was opnieuw belangrijk voor de Udenaren met een assist en een fraai doelpunt.

Door Martijn Schwillens

Van Hout gaf na een dik half uur de assist op Jaouad Chraou (die binnenkopte) en tekende tien minuten voor tijd met een wonderschoon doelpunt voor de beslissing. Pas in blessuretijd scoorde Halsteren, via Fouad Idabdelhay, tegen: 2-1. Het was de laatste actie van een wedstrijd die vanaf het eerste fluitsignaal werd gekenmerkt door hard (werk)voetbal. Dat UDI juist tegen Halsteren, met tal van oud-profs in de gelederen, liet zien ook overeind te kunnen blijven als de tegenstander de botte bijl hanteert, bewijst eens te meer dat de Udenaren dit seizoen een ploeg zijn om rekening mee te houden. “De clubs tussen de plekken drie en acht ontlopen elkaar weinig, maar dat we dit soort wedstrijden winnen, zegt wel iets over hoe wij als ploeg zijn gegroeid”, vond doelman Ralph Vos. Al in de derde minuut moest Halsteren-middenvelder Pim Bouman met direct rood naar de kant na een zware overtreding, ook Tufan Koca (UDI’19) kon vlak na de thee inrukken met zijn tweede gele kaart. “Zelfs met elf tegen tien man was het enorm zwaar. Halsteren kan gewoon enorm goed voetballen en we hebben veel onder druk gestaan, zeker nadat we zelf ook rood kregen. We stonden er echter als een hecht team. We hebben geknokt en op de juiste momenten toegeslagen. Het werd in de tweede helft een slijtageslag, maar we hebben heel volwassen gespeeld. Als keeper is het altijd balen als je de nul niet houdt, maar als je op deze manier wint van Halsteren, dan kan ik er prima mee leven”, lachte Vos.

‘Dat we kunnen brengen wat we vandaag hebben laten zien, stemt me enorm blij’

‘Willen de top-5 aanvallen’
De overwinning was voor De Kruif vooral een bewijs dat zijn ploeg kan meestrijden om een in plek in top-5. “We hebben voor dit seizoen gezegd dat we de top-5 willen aanvallen. Halsteren is mijn inziens samen met Baronie de best voetballende ploeg van de Hoofdklasse, dus dat we kunnen brengen wat we vandaag hebben laten zien, stemt me enorm blij.”
De Edenaar zag zijn ploeg volwassen voor de dag komen, ook toen de druk tussen minuut 55 en 75 erg groot werd. “We speelden op het randje en soms erover. Willem Tienen en Lars van Geelkerken speelden goed, maar Stijn van den Broek vond ik centraal achterin echt fantastisch. Die is zich uitstekend aan het ontwikkelen”, concludeerde De Kruif. “We maakten de juiste keuzes, al hadden we in de counter misschien eerder de wedstrijd kunnen beslissen. Dit geeft vertrouwen voor de komende weken.”

‘Districtsbeker is doel op zich’
Donderdagavond speelt UDI’19 voor de districtsbeker tegen VOW in Zijtaart. “Wij willen graag volgend seizoen in de KNVB-beker spelen en dan moeten we dus minimaal de halve finales in de districtsbeker halen. De beker is echt een doel dit seizoen”, geeft Vos aan. Op zondag wacht in de Hoofdklasse laagvlieger Minor, dat met zes punten tegen degradatie vecht. Vos: “We moeten nu laten zien dat we het ook tegen de minder voetballende ploegen kunnen.”

Vreugde bij UDI'19 na de 2-0 tegen Halsteren.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant