Ferhat Coskun voorbij zijn man. (Foto: Leon Voskamp)

4H: Ulysses krijgt voetballes van periodewinnaar Cito

Voetbal 2.595 keer gelezen

Wie stopt dit seizoen Cito? De ploeg van trainer Yavuz Demirci won vandaag voor de zevende keer op rij en pakte daarmee de eerste periodetitel in de vierde klasse H.

Periodewinnaar Cito.

Omdat Manfred van Erp in dit inhaalweekend niet van de partij was, nam Remy van de Camp de honneurs waar als hoofdtrainer van Ulysses. De voormalig speler van Ulysses en TOP had zijn huiswerk goed gedaan en zag dat Cito vaak al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komt. Hij benadrukte dat voor de wedstrijd tegen zijn spelers, maar die woorden bleken weinig waarde te hebben. Al binnen 8 (!) minuten stond Cito namelijk op 0-3. Younesse Ettahouri, Macsut Azamy (later deze week op Kliksport een interview met hem) en Ferhat Coskun scoorden. Na de derde Osse goal kreeg de thuisploeg een grote kans. Tom Driessen profiteerde van geklungel in de Cito-defensie en leek op weg naar de 1-3. Doelman Oktay Dogan kwam echter wild uit en torpedeerde de Megenaar, die even later geblesseerd uit moest vallen. Scheidsrechter Stan van Doren trok geel, waar rood de juiste straf was geweest. Niet dat met tien man Cito het nou moeilijk gehad zou hebben, maar dan was het mogelijk tenminste nog een beetje een wedstrijd geworden. Cito was namelijk niet 1 klasse beter, maar wel meerdere. Het zit Ulysses ook niet mee, want met spits Paul van Lith en centrale verdediger Maurice van Rossem ontbraken de beste spelers. Met captain Willem Brouwer die niet helemaal fit is en binnenkort onder het mes moet, centrale verdediger Rens Loeffen die een helftje kon spelen en Driessen die uitviel was de ploeg kanonnenvoer voor Cito.

Doelman Max van Eldijk keepte een uitstekende wedstrijd.

Gemiste kansen
Toen Coskun er binnen 20 minuten 0-4 van maakte, was het wachten op meer goals. Cito speelde constant op de Ulysses-helft, creëerde ook veel kansen, maar was erg slordig in de afwerking. Het leek wel of 7/8 spelers liever zelf scoorden, dan te denken in teambelang. Dat spelbeeld was ook in de tweede helft te zien, waardoor de schade uiteindelijk nog meeviel voor Ulysses. De Megense doelman Max van Eldijk kroonde zich tot de man of the match bij de thuisploeg, door meerdere kansen te keren en een penalty van Coskun te stoppen. Dankzij Murat Korkmaz werd het nog wel 0-5, waarna Mustafa Guler vlak voor tijd zijn zo gewenste goal kreeg: 0-6. Na afloop barstte een bescheiden feestje los bij het nog foutloze Cito.

De 0-5 van Murat Korkmaz. (Foto: Leon Voskamp)

Mustafa Guler tikt de 0-6 binnen (Foto: Leon Voskamp)