Astrantia kon niet winnen bij Fiducia.
Astrantia kon niet winnen bij Fiducia. Foto: Marieke Lemmen

5E: VCO middenmoter na winst in Keldonk, Fiducia klopt Astrantia

Voetbal 496 keer gelezen

Ongekende weelde in ‘t Oventje. Het ‘kleine’ VCO versloeg zondag RKVV Keldonk met 2-3 en neemt na zeven speelronden een keurige zesde plaats in. Het ambitieuze Astrantia geraakt steeds verder achterop na een onnodige 1-0 nederlaag bij Fiducia.

Fiducia opende sterk tegen Astrantia en vond in de openingsfase ook wat, achteraf, de enige goal van de middag bleek. De gasten kregen in De Rips voldoende kansen om de wedstrijd om te buigen of zelfs te winnen, maar het vizier stond (te) slecht afgesteld. “Na de 1-0 hebben we heel veel kansen gecreëerd”, zag trainer Patrick Pothuizen van Astrantia. “We verzuimen opnieuw de kansen te benutten. We hebben er alles aan gedaan, maar we staan toch weer met lege handen. Dat is niet frustrerend, maar wel storend. De uitslag was onverdiend. Maar ja, voetbal gaat om doelpunten scoren en dat hebben wij niet gedaan.”

VCO wint en klimt op
Al in de districtsbeker afgelopen zomer toonde VCO aan dat het dit seizoen geen push-over leek te gaan worden in de vijfde klasse. De kleine dorpsclub, jarenlang synoniem aan de kelderklasse en laatste plaatsen, won bij RKVV Keldonk voor de derde keer dit seizoen en staat nu zesde! Nick Gruijtrooij bracht VCO op voorsprong, maar halverwege het eerste bedrijf leidde Keldonk dankzij doelpunten van Tom van de Broek en René van den Akker, die ook de assist bij de 1-1 had. VCO keerde het tijd via Bas Raaijmakers en Roel Huvenaars: 2-3. “De eerste helft was zeer rommelige, met wat kansjes over en weer. Na rust speelden we tot aan de 2-3 een goede wedstrijd. Hierna werd het een werkwedstrijd van beide kanten”, keek Mario van Berkom van VCO terug. Van de Broek was nog dicht bij de 3-3, maar hij raakte de paal.