VOW pakte keurige zege in Eindhoven op lunchtijd
VOW pakte keurige zege in Eindhoven op lunchtijd Foto: Arno Korsten

VOW met 1-2 winst weg bij Woenselse Boys, twee assists van Bart van den Oever

Voetbal 720 keer gelezen

EINDHOVEN | Na de winst op ELI konden de Zijtaarders de smaak weer eens proeven van een driepunter. Dat gebeurde vanmiddag in een wedstrijd die op lunchtijd begon van 13.00 uur. Na een half uur scoorde Pim van Riel de 0-1 Siep Verweij verdubbelde de stand in de tweede helft, maar toen Woenselse Boys in slotfase terugkwam naar 1-2 werd het nog even billenknijpen, maar de winst verdween in de tassen van VOW.

VOW leek al vroeg te scoren, maar het schot van Stef van Berlo spatte uiteen op de paal. Dat stabiliseerde en hielden de twee teams elkaar de eerste twintig minuten in evenwicht. Na twintig minuten nam VOW het initiatief in de wedstrijd en was het Pim van Riel die in de 28e minuut de score opende. Bart van den Oever stak zijn boezemvriend de diepte in die scoorde. Trainer Patrick Cissen: “We zijn alleen de eerste twintig minuten gelijkwaardig geweest daarna was er alleen VOW die het bepaalde. We zochten goed de ruimtes op en steeds weer de tweede bal.”

foto Arno Korsten

Tweede paal
Na rust viel de beslissing al snel. Opnieuw was Bart van den Oever de aangever in dit geval aan Siep Verweij die tekende voor de 0-2. Woenselse Boys gaf alles om de aansluitende treffer te maken wat een kwartier voor tijd ook lukte nadat de bal aan de tweede paal binnenviel: 1-2. Cissen: “Dan ruikt zo’n tegenstander meer, maar daar ontbrak het aan adem. We kregen zelfs grote mogelijkheden naar 1-3 omdat het gat tussen verdediging en aanval steeds groter werd bij Woenselse Boys. Ben blij met de winst dat doe ons goed. Heb Bart van de Oever een kwartier voor tijd gewisseld. Zijn knie speelde op dan neem ik geen risico.” VOW maakt zich op voor volgende week als Acht in Eindhoven de te kloppen tegenstander is.