Maxud Azamy en Ferhat Coskun. (Foto: Ad Megens)
Maxud Azamy en Ferhat Coskun. (Foto: Ad Megens)

4H: Cito-spits Maxud Azamy legt de lat hoog

Voetbal 2.832 keer gelezen

OSS | Wie stopt dit seizoen Cito? De ploeg van trainer Yavuz Demirci won afgelopen zondag met 0-6 van Ulysses en dat was al de zevende overwinning op rij. De Ossenaren pakten daarmee de eerste periodetitel in de vierde klasse H.

In de spits van Cito gaf Demirci het vertrouwen aan MaxudAzamy. Door de zware blessure van Armin Alibasic mag de 23-jarige Veghelaar het laten zien in de aanval. Tegen Ulysses zorgde hij voor de assist bij de 0-1 van Younesse Ettahouri en scoorde hij zelf de 0-2. De voormalig speler van Blauw Geel’38 en Gemert heeft het goed naar zijn zin in Oss. “Nadat ik van Gemert terugkeerde bij Blauw Geel’38, liep ik aan het einde van het seizoen een zware blessure op. Om rustig op te bouwen en ritme op te doen, koos ik voor Cito, waar een aantal hele goede vrienden voetballen. Ik ken nog wat meer jongens hier. Er staat een leuk en goed team. De stijl van het voetbal in de vierde klasse was even wennen, maar ik heb me daar inmiddels helemaal op aangepast. Het gaat me nu goed af en ik zit goed op m’n plek bij Cito.”


Ferhat Coskun (63) tegen Ulysses. Rechts binnen Maxud Azamy. (Foto: Leon Voskamp) 

Met Cito is Azamy maar met één doel tevreden: het kampioenschap. “We hebben zoveel kwaliteit, daarmee zit het wel goed. We kunnen alleen van onszelf verliezen, maar vooralsnog verloopt alles zonder problemen. Het niveauverschil is soms wel erg groot in deze klasse, zoals tegen Ulysses.”

Doelpunten
Naast de titel heeft de spits ook een persoonlijk doel. “Aan het begin van dit seizoen zei ik dat ik meer dan twintig goals wil maken. Ik sta nog steeds achter deze uitspraak. In de voorbereiding op dit seizoen liep ik een blessure op, waardoor ik een aantal maanden later aansloot. Ik word fitter en fitter, maar ben pas op 60 procent. Ik heb nog veel meer in huis en wil dat graag laten zien.”

Vierde klasse H:
1. Cito 7-21
2. SES 7-16
3. FC de Rakt 7-15
4. Achilles Reek 7-13
5. VESTA’19 7-12
6. Vorstenbossche Boys 7-12
7. SCMH 6-10
8. Juliana Mill 6-8
9. SIOL 7-8
10. Herpinia 7-7
11. Festilent 7-7
12. NLC’03 7-4
13. Ulysses 7-4
14. Gassel 7-1

Herpinia - Juliana Mill
Vorstenbossche Boys - SIOL
Ulysses - FC de Rakt
SCMH - SES
Cito - Achilles Reek
VESTA’19 - Gassel
NLC’03 - Festilent

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant