Afbeelding

Geen feest op de Markt dit jaar, maar Sinterklaasintocht in Uden gaat wél door

Centrum 2.144 keer gelezen

UDEN | Het leek even spannend te gaan worden met het voortbestaan van de Sinterklaasintocht in Uden, maar het is het gloednieuwe bestuur en enthousiaste vrijwilligers ondanks de steeds wisselende maatregelen en korte voorbereidingstijd gelukt om een passend programma te presenteren. Zaterdag 20 november wordt het gehele centrum van Uden gewoon weer omgetoverd tot een feestelijk pietenfestijn.

Vanaf de klok van 12.00 uur zijn de pieten al in het centrum aanwezig zijn, met één grote aanpassing: het feest op de markt gaat niet door dit jaar. Mede door de huidige situatie en regelgeving rondom de coronamaatregelen vond de organisatie het niet verantwoord om zoveel mensen bij elkaar te laten komen op de markt. Daarom is er een langere route uitgezet en roept de organisatie iedereen op om langs de route te gaan staan. Door het verspreiden van het publiek langs de route zullen de huidige maatregelen beter hanteerbaar zijn. Naast Sinterklaas en minstens zestig roetveegpieten zijn er in samenwerking met de Udense centrumondernemers nog meer verrassingen. Zo zal een ‘pietenband’ de intocht begeleiden, is er op twee locaties in het centrum een echte pietenschool gecreëerd en is er vooral veel vrolijkheid en muziek.

Route
De route van de intocht is als volgt: Sinterklaas vertrekt om 14.00 uur vanaf de St. Petruskerk, langs St. Jan. Via de Kerkstraat, de burgemeester Buskenstraat en de Odiliastraat gaat de intocht voor de Rabobank langs de Marktstraat het centrum in. Bij Markant eindigt de route. De pieten blijven nog even feest vieren in het centrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant