<p>Het inladen van de vrachtwagen.</p>

Het inladen van de vrachtwagen.

(Foto: Henk Lunenburg )

Caritas zendt 7600 kilo aan hulpgoederen naar Moldavië

  •   keer gelezen

UDEN | Onder de titel: ‘Help Moldavië de winter door’ heeft Caritas in september voor het eerst een transport hulpgoederen naar Moldavië gestuurd. Dit is een groot succes geworden. Caritas heeft besloten om een tweede transport naar Moldavië te sturen.

door Henk Lunenburg

Caritas ontving uit Moldavië hele goede berichten dat alle hulpgoederen op de juiste plaats terecht zijn gekomen. Vele lezers van het Udens Weekblad reageerden enthousiast, en er is daarna heel veel kleding in de grijze kledingbakken van Caritas en andere hulpgoederen bij de Piuskerk afgegeven. Nu de winter voor de deur staat en het in Moldavië heel erg koud is, heeft Caritas besloten om een tweede transport naar Moldavië te sturen. Op vrijdag 11 november werd de vrachtwagen geladen, die gratis geregeld is door ‘Max maakt Mogelijk’. Met dit transport gaan twaalf pallets kleding/ondergoed, vijf pallets dekens/beddengoed en dekbedden, twee dozen met schoenen, twee kisten met zeep en één ziekenhuisbed met matras mee. Dit is in totaal 7600 kilo aan hulpgoederen.
Caritas wil alle inwoners van Uden, Volkel, Odiliapeel en binnenkort ook Landerd vragen om zoveel mogelijk kleding en schoenen in hun grijze kledingbakken te stoppen. Grote stukken zoals kinderbedjes, rollators en rolstoelen kunnen worden afgegeven bij de voormalige Piuskerk. Deze is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. Caritas blijft naast de arme mensen in Moldavië en Roemenië ookde minderbedeelde in onze gemeente helpen door middel van de kledingbank. Meer info: caritasuden.nl.

Meer berichten