Afbeelding

Weerbaarheidscursus bij Verbueken Sports

Zakelijk 364 keer gelezen

UDEN | In deze tijd waarbij we ons steeds vaker onveilig voelen zijn we niet machteloos en we kunnen ons weerbaar maken tegen elke vorm van onveiligheid. Na de weerbaarheidscursus van Bert van Ravenstein bij Verbueken Sports aan de Goorkensweg 6 in Uden heb je meer zelfvertrouwen omdat je de tools hebt om je te verweren.

Een aanvaller mag dan vaak wel sterker zijn, maar hij is zeker niet onkwetsbaar. Er zijn veel technieken die je tegen een aanvaller kunt gebruiken (zelfs als die groter en sterker is). In de cursus komen verschillende verdedigingstechnieken aan de orde zijn die simpel en makkelijk zijn aan te leren. Na het volgen van de cursus weerbaarheid weet je dat jij jezelf kan verdedigen, bovendien heb je het voordeel van de verassing: Een aanvaller weet namelijk niet dat jij deze cursus met goed resultaat hebt afgemaakt en dat je wel degelijk weerbaar bent en daar rekent een aanvaller niet op.

Onderwerpen
De cursus bestaat uit twaalf lessen en onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod: hoe kun je een aanval afweren; hoe kun je jezelf bevrijden uit grepen en vast pakkingen; wat zijn de kwetsbare plekken van de aanvaller en hoe je jezelf beschermd tijdens een aanval. De cursist leert hoe ze zich in verschillende situaties kunnen verdedigen en wat op een bepaald moment de beste manier van reageren is. De vrouwen die de cursus hebben gevolgd vinden dat ze veel geleerd hebben: Dat de aanvaller minder machtig is dan ze altijd hebben gedacht, dat ze nu minder machteloos zijn, en meer zelfvertrouwen hebben gekregen Geef je nu op en kom naar de gratis introductie les:

Vrijdag 19 november van 19.30 tot 20.30 uur
Zondag 21 november van 10.30 tot 11.30 uur
Vrijdag 10 december van 19.30 tot 20.30 uur
Zondag 12 december van 10.30 tot 11.30 uur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant