<p>Afgelopen zomer zijn de werkzaamheden aan de Land van Ravensteinstraat al afgerond.</p>

Afgelopen zomer zijn de werkzaamheden aan de Land van Ravensteinstraat al afgerond.

(Foto: )

Snelfietsroute tussen Uden en Nistelrode bijna klaar, laatste werkzaamheden volgende week van start

  •   keer gelezen

UDEN/NISTELRODE | Het laatste deel van de snelfietsroute naar Nistelrode wordt vanaf volgende week aangelegd. Vanaf de Doelenweg tot aan de gemeentegrens met Bernheze wordt aan de westkant van de Nistelrodeseweg een tweezijdig breed fietspad aangelegd.

De gemeente begint met het verleggen van kabels en leidingen, waarna de verlichting wordt geplaatst. Het fietsverkeer kan dan nog gewoon over het bestaande fietspad. Daarna begint het werk aan het fietspad zelf. Het huidige fietspad wordt opgebroken, waarna er een nieuw, breder rood fietspad aangelegd wordt. Fietsers worden tijdens de asfaltwerkzaamheden aan het fietspad omgeleid. Het autoverkeer kan gewoon doorgaan. De afsluiting van het fietspad duurt ongeveer vier weken.

Laatste puzzelstuk
Met de aanleg langs de Nistelrodeseweg legt de gemeente Uden het laatste puzzelstukje van de snelfietsroute tussen Nistelrode en Uden. Afgelopen zomer zijn de werkzaamheden aan de Land van Ravensteinstraat al afgerond. Dat was de eerste fase van de aanleg van de snelfietsroute tussen Uden en Nistelrode op grondgebied van de gemeente Uden. Het deel vanaf Bitswijk, onder de Rondweg en langs het ziekenhuis, blijft zoals het is omdat dit al voldoet aan de eisen van de snelfietsroute.

Snelfietspad Uden – Veghel
De gemeente Uden verwacht in het voorjaar van 2022 te kunnen starten met de aanleg van het snelfietspad Uden-Veghel. Ze wil ook de brug over de Leijgraaf versterken. Daarmee is de brug ook weer geschikt voor zwaarder verkeer. “Die werkzaamheden kunnen echter niet in de wintermaanden plaatsvinden”, zegt wethouder Franko van Lankvelt. “Vandaar dat we pas starten in het voorjaar. Daarmee voorkomen we de kans op uitloop en vertraging. Voor het deel tussen de N264 naar het centrum van Uden gaan we in het voorjaar van 2022 in gesprek met bewoners en andere belanghebbenden, om ook voor deze route het laatste puzzelstukje te kunnen leggen.”

Meer berichten