Foto: Ad van de Graaf
FOTO’S

Vrolijk- en gezelligheid tijdens Udense Sinterklaasintocht

  •   keer gelezen

UDEN | Sinterklaas en zijn vrolijke pieten deden afgelopen zaterdag Uden aan. Het centrum werd omgetoverd tot een feestelijk pietenfestijn, met veel dans en muziek.

Mede door de huidige situatie en regelgeving rondom de coronamaatregelen ging het feest op de markt, waar alle kinderen normaal gesproken samenkomen, deze keer niet door. De organisatie van de intocht bedacht een oplossing in de vorm van een extra lange route voor de sinterklaasintocht. Een heuse pietenband begeleidde de intocht, op twee locaties in het centrum was een echte pietenschool gecreëerd en er was vooral veel vrolijkheid en muziek.

Kerk
Voor de intocht begon fietsten en stepten er al verschillende Pieten door het centrum. Een paar pieten schilderden tattoos op handen van kinderen. Veel ouders met kinderen hadden zich in afwachting van Sinterklaas voor de St. Petruskerk verzameld. Sint gaf in de kerk een beterschapskaart aan Niels Swinkels die bestemd was voor pastoor John van de Laar, die met corona in het ziekenhuis ligt. Bij het altaar stak de goedheiligman ook nog een kaarsje aan voor een spoedig herstel van de pastoor. Daarna ging hij met zijn hoofdpieten naar buiten, waar de kinderen zichtbaar blij waren dat ze de Sint weer zagen.

Optimaal goede stemming
Als eerste maakte de Sint een rondje op het pleintje voor St. Jan, waar vele ouderen vrolijk naar hem en zijn pieten zwaaiden. De vele kinderen langs de route werden verwend met een zakje snoepgoed. Sommigen gaven een mooie tekening met verlanglijstje af aan Sinterklaas. In de Marktstraat was de stemming optimaal goed. Aangekomen bij Theater Markant nam Sint met een kus afscheid van zijn paard. Binnen werd hij welkom geheten door burgemeester Henk Hellegers. Samen met hem en twee van zijn pieten betrad hij het balkon van het theater, waar de kinderen werden toegesproken en werd gekeken naar de dansjes van een dansschool.

Meer berichten