<p>Emeritus-pastoor Inno Ponsioen (foto: Ankh van Burk)</p>

Emeritus-pastoor Inno Ponsioen (foto: Ankh van Burk)

Oud-pastoor Inno Ponsioen op 84-jarige leeftijd overleden

  •   keer gelezen

UDEN | Inno Ponsioen, oud-pastoor van Uden, is op dinsdag 23 november op 84-jarige leeftijd overleden. Ponsioen werd op 27 mei 1961 tot priester gewijd. Dit gebeurde in ‘s-Hertogenbosch.

In de jaren daarna was hij kapelaan in Groesbeek, daarna Tilburg en in 1983 kwam hij in Uden terecht. Daar woonde hij samen met zijn huisgenote, die hem op de pastorie hielp. Ze zijn sindsdien altijd huisgenoten gebleven. In Uden was Ponsioen pastoor in de Petruskerk, waar hij in 2002 zijn mee stopte. Helemaal stoppen kon hij niet, want hij droeg nog iedere maand een mis op bij de zusters in het Retraitehuis. Na zijn emeritaat bleef hij ook nog zeer betrokken bij de parochie, zijn parochianen en zijn Sint Petruskerk die hij trouw bleef bezoeken. In september van dit jaar vierde hij nog zijn 60-jarig priesterjubileum, waarbij hij nog veel mensen gezien en gesproken heeft.

Eucharistieviering
Vanwege de uitvaart van pastoor Ponsioen die zal plaatsvinden op zondag 28 november om 10.30 uur vanuit de Sint Petruskerk, komt de reguliere Eucharistieviering te vervallen. De kerk zal dus niet geopend zijn voor openbaar kerkbezoek op deze zondag aangezien de uitvaart in zeer besloten kring wordt gehouden vanwege de huidige maatregelen in verband met het virus. De uitvaartdienst is te volgen via Landerd TV en via Kerkomroep: www.kerkomroep.nl.

Meer berichten