Foto: Ad van de Graaf

Gemeente niet in hoger beroep tegen uitspraak rechtbank over vergunning terrein motorclub

  •   keer gelezen

UDEN | Het College van burgemeester en wethouders van gemeente Uden heeft besloten niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank over de vergunning voor stichting Circuit Scheiweg. De eerder verleende vergunning is dus niet langer geldig. De gemeente gaat nu kijken of er een andere manier is om gebruik van het terrein aan de Scheiweg toe te staan.

De uitspraak van de rechtbank volgde op het beroep dat twee omwonenden van het motorcrossterrein indienden. Wethouder Franko van Lankvelt legt uit: “Het is altijd jammer als een verschil van mening uitloopt op dit soort complexe juridische procedures. Die duren meestal erg lang en dat is voor alle betrokken partijen vervelend. Het lastige in deze kwestie is bovendien dat het gaat om een verschil van interpretatie van de voorwaarden. Wij hebben destijds op basis van onze interpretatie vergunning verleend voor gebruik van het motorcrossterrein aan de Scheiweg. Maar de rechtbank interpreteert de situatie anders en stelt de omwonenden in het gelijk. We hebben ons na de uitspraak van de rechtbank nogmaals laten adviseren door onafhankelijke deskundigen en geconcludeerd dat hoger beroep niet zinvol is.”

Bestemmingsplan
De wethouder laat weten dat de gemeente wel nog gaat onderzoeken of ze het gebruik van het terrein op een andere manier kan toestaan dan door middel van de vergunning die nu door de rechtbank is vernietigd. Zo wil de gemeente bekijken of een bestemmingsplanprocedure wellicht een opening biedt. “Maar dat kost ook weer tijd”, benadrukt Van Lankvelt. “Daarvoor moeten we onder ander in overleg met de provincie. Uiteraard heb ik dit inmiddels besproken met het bestuur van de stichting Circuit Scheiweg. Daarmee is dit dossier dus nog niet afgerond.”

Meer berichten