VLU plant bijna 30.000 bomen en struiken op de Maashorst

  •   keer gelezen

UDEN | Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) heeft vorige week tijdens de plan vierdaagse bijna 30.000 bomen en struiken aangeplant op de Maashorst. Onder leiding van Willem Peters, Chris van Lieshout, Huub van Boxmeer, Jan Dortmans en Hans de Goeij zijn dertien locaties geschikt gemaakt om vol te planten.

Zo’n 55 tot 60 vrijwilligers hielpen mee, waarvan 15 tot 20 vrijwilligers zelfs meerdere dagen. Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn gradiëntrijke bosjes en bosranden een goede aanvulling op bos en natuur op de Maashorst. “We hebben 20 soorten bomen en struiken aan geplant voor de bosvogels, struweelvogels, dagvlinders e.a. insecten en kleine zoogdieren. Gemengde bossen en bosranden vergroten de natuurwaarde.”

Afronding plant vierdaagse
De werkzaamheden vonden plaats aan de Hoogslabroekseweg (met medewerking van 250 kids), de Keltenweg, de Brobbelbies en de Nieuwlandsesteeg. Alle natuur- en landschaps-organisaties uit de regio zijn komen helpen, met name de sVLU, IVN Uden, Vogelwacht Uden e.o. en IVN Bernheze.

Meer berichten