Foto: Ad van de Graaf

Uden on ice gaat niet door, organisatie hoopt te verplaatsen naar januari en februari

  •   keer gelezen

UDEN | Uden moet het in december zonder Uden on ice stellen. De coronaontwikkelingen maken het de organisatie onmogelijk om dit jaar nog op verantwoorde wijze een evenement neer te zetten. Toch is Uden on ice niet definitief van de baan. De organisatie kijkt nu naar eind januari en februari 2022.

Uden on ice zou op vrijdag 17 december van start gaan. “Door de maatregelen van dit moment is dat geen optie”, zegt Frans Verwijst, die het evenement al jaren samen met Jean-Louis van der Veen organiseert. Het duo was al maanden bezig met de voorbereidingen. “We waren er zo goed als klaar voor, maar het kan nu simpelweg niet.”

Vizier op begin 2022
De organisatie trekt de stekker er nog niet definitief uit. Ze richt haar pijlen nu op begin 2022, de periode vanaf eind januari. Frans Verwijst: “Natuurlijk hangt alles af van de ontwikkelingen rond het virus. Het spreekt voor zich dat ieders gezondheid voorop staat en we Uden on ice alleen organiseren als dit op verantwoorde wijze kan. Eventueel in aangepaste vorm. Eén ding is zeker: als de situatie het alsnog toelaat, dan gaan wij ervoor. We willen iets doen voor de samenleving, samen met alle mensen die betrokken zijn bij ons evenement.”

Meer berichten