<p>Claassen Uitvaartzorg organiseert op zondag 12 december voor de elfde keer Wereldlichtjesdag.</p>

Claassen Uitvaartzorg organiseert op zondag 12 december voor de elfde keer Wereldlichtjesdag.

(Foto: )

‘Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist’

  •   keer gelezen

VEGHEL | Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist. Claassen Uitvaartzorg organiseert dit jaar op zondag 12 december voor de elfde keer Wereldlichtjesdag, een dag ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. “Tijdens de herdenking branden we kaarsjes en kunt u luisteren naar livemuziek, troostende woorden en gedichten. Omdat het branden van kaarsen over de gehele wereld om 19.00 uur lokale tijd plaatsvindt, is de wereld letterlijk een etmaal wat lichter. Deze golf van licht is een troost voor mensen die een kind verloren hebben”, laten ze bij Claassen weten.

Wegens de huidige omstandigheden ziet de herdenking er anders uit dan normaal. “We zullen via een live- verbinding vanuit de prachtige kapel van de Zusters Franciscanessen in Veghel Wereldlichtjesdag bij de mensen thuis brengen, zodat de belangstellenden de herdenking toch kunnen bijwonen. Claassen Uitvaartzorg geeft samen met ritueelbegeleider Martien Korsten invulling aan deze bijzondere avond.” Het begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 19.15 uur.
Ieder jaar, op de tweede zondag van december, herdenkt de wereld alle kinderen die vroegtijdig, om wat voor reden dan ook, van ons heen zijn gegaan.

Claassen Uitvaartzorg is al enkele jaren actief betrokken bij het initiatief Wereldlichtjesdag. Op Wereldlichtjesdag kan iedereen om 19.00 uur een kaarsje aansteken, ter ere van alle kinderen die gestorven zijn.

Iedereen die zich betrokken voelt bij Wereldlichtjesdag is van harte welkom om de herdenking mee te volgen via de livestream. Aanmelden kan via www.wereldlichtjesdag.com of bellen met 085 744 10 24.

Meer berichten