<p>Rotary stelt ieder jaar kerstpakketten samen, maar dit jaar iets anders dan normaal gesproken.</p>

Rotary stelt ieder jaar kerstpakketten samen, maar dit jaar iets anders dan normaal gesproken.

Rotary Kerstactie dit jaar online

  •   keer gelezen

UDEN | Ieder jaar organiseert Rotary Club Uden in de week voor Kerstmis een mooie actie. Inwoners van de gemeente Uden kopen bij de supermarkten iets meer dan zij van plan waren en daar worden goed gevulde kerstpakketten van samengesteld. Omdat dit voor het tweede jaar op rij niet kan, is er een ander plan bedacht: een online kerstactie.

Voor het tweede jaar staan er echter geen leden van de Rotary en Inner Wheel bij de supermarkten. Dave Lusthof, voorzitter van de Rotary, vindt het erg jammer maar gaat niet bij de pakken neerzitten: “Al ruim 20 jaar zamelen we pakketten in. Samen met de inwoners van Uden en dat is altijd succesvol. Maar corona gooit wederom roet in het eten. We kunnen mensen nu niet met goed fatsoen aanspreken in een supermarkt. Maar we merken wel dat mensen graag iets willen doen voor hun mede Udenaren.” Dit gaan ze mogelijk maken met een online actie op geef.nl, waarop iedereen die wil. kan doneren.

Kerstattentie
Geen grote kerstpakketten maar toch een mooie attentie. Daar gaat de Rotary voor. Dave: “Dankzij de medewerking en ook financiële ondersteuning van de Jumbo’s aan de Drossaard, Muziekplein en Losplaats en de PLUS Uden Zuid en Botermarkt, kunnen wij de mensen die het nodig hebben toch iets aanbieden. Een tegoedbon voor een van de supermarkten en een lekkere kerststol.” Met de online actie op geef.nl zijn er nog mogelijkheden om deze attentie uit te breiden met iets leuks. Dave hoopt op gulle giften: “Vorig jaar hebben mensen spontaan geld overgemaakt op onze rekening. Dit jaar willen we het de mensen dus makkelijker maken via de website. Een donatie, klein of groot, is dan zo gedaan!”

Voor de kerst binnen
Rotary en Inner Wheel Uden Veghel brengen de kerstattenties rond vlak voor kerst, zodat degene die de attentie goed kunnen gebruiken, er al snel plezier van hebben. Doneren kan dan ook tot en met 22-12-2021. Dave: “We hopen volgend jaar weer iedereen te treffen in de supermarkten. Voor nu maken we gebruik van de mogelijkheden die er online zijn, om toch samen iets moois te bereiken. Ik wil iedereen alvast bedanken voor hun bijdrage.”

Meer berichten