Afbeelding
Foto: Peter Noy

Slabroekweek schuift in 2022 naar bouwvakvakantie

Algemeen 1.062 keer gelezen

UDEN | De Slabroekweek in Uden vindt volgend jaar plaats in de bouwvakvakantie. Dit met als doel iedereen in de gelegenheid stellen om deel uit te maken van de Slabroekweek zonder extra vrije dagen op te nemen of een introductieweek te missen

De afgelopen 2 jaar kon de Slabroekweek door de coronamaatregelen niet doorgaan. “Maar we gaan weer een nieuw jaar in”, vertelt de organisatie. “We hebben de afgelopen jaren veel tijd gekregen om na te denken hoe we de Slabroekweek weer nieuw leven in kunnen blazen. De laatste jaren liep het aantal leiding flink terug, omdat er vaak voor studenten een introductieweek van school is gepland en de Slabroekweek buiten de bouwvak valt waardoor ouders minder makkelijk vrij konden nemen. Om meer nieuwe leiding te kunnen trekken, moesten we iets doen aan de datum waarop de Slabroekweek zou vallen. We hebben ervoor gekozen om de Slabroekweek een week naar voren te schuiven.”

Extra handjes
De nieuwe datum voor Slabroekweek 2022 wordt daarom 22 tot en met 25 augustus. “We hebben als organisatie veel opties bekeken, en juist door deze keuze hopen we dat Slabroekweek zo lang mogelijk kan blijven doorgaan. Omdat de week in de bouwvak valt, waarin meer mensen thuis zijn, zullen er meer mensen gemakkelijker kunnen komen helpen zodat we op deze manier meer extra handjes kunnen krijgen. Dit allemaal om de Slabroekweek ook wat toekomstbestendiger te maken. Mede hierdoor wordt het dit jaar geen 4,5 dag plezier, maar een volle 4 dagen Slabroek met een boordevol programma. Zo hoeven we niet meteen het veld leeg te maken en hebben we genoeg tijd voor een leuke afsluiting van de week”, aldus de organisatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant