Foto: Merijn Sitsen

Schrijfmarathon Amnesty International, schrijf ook mee in Uden

  •   keer gelezen

UDEN | Amnesty International organiseert vandaag, op de Dag voor de Rechten van de Mens, elk jaar een schrijfmarathon: Write for Rights. We worden dan in de gelegenheid gesteld om brieven te schrijven naar regeringen en instanties in diverse landen die mannen en vrouwen, die opkomen voor de rechten van de mens, gevangen zetten, vervolgen, vaak martelen en ten onrechte veroordelen. In de bibliotheek in Uden en in de kerken vind je (vanaf) komend weekend brieven die je kunt schrijven en/of ondertekenen.

Voorbeelden van mannen en vrouwen zijn Bernardo uit Guatemala die in de gevangenis zit omdat hij het milieu beschermt, en de 16-jarige Mikita Zaklatarou uit Wit-Rusland die voor zijn deelname aan een demonstratie onterecht 5 jaar cel kreeg. Burgerjournalist Zhang Zhan uit China moest 4 jaar de gevangenis in omdat zij de waarheid naar buiten bracht over corona in Wuhan. Verder wordt er gevraagd brieven te schrijven en/of ten ondertekenen voor demonstrant Imoleayo Michael uit Nigeria, de Paletijnse Jana, advocaat Mohamed baker uit Egypte, de Thaisse studente Rung, enzovoorts.

Help ook mee
Hoewel door de coronapandemie de groepsgewijze schrijfmarathon in de bibliotheek van Uden op 10 december geen doorgang kan vinden, is er wel de mogelijkheid om op vrijdag 10 en zaterdag 11 december in de bibliotheek - individueel en apart aan een tafel - een brief of een kaart te schrijven aan de hand van voorbeeldbrieven. Verder liggen er in de kerken van Uden - de St. Petruskerk, de S.O.W.- kerk en de Kruisherenkapel - vanaf het weekend 4-5 december voorbeeldbrieven met behulp waarvan men een brief kan schrijven naar de betreffende instanties. Deze brieven kan men thuis schrijven. Dit kan vanaf nu tot 24 december. Een andere mogelijkheid – zeker ook in deze coronatijd - is om via de website van Amnesty International in actie te komen. Log in op amnesty.nl waarna je op twee manieren in actie kunt komen: via de bovenste balk ‘write for rights’ en ‘ondertekent nu een brief’, of door ‘kom in actie’ aan te klikken. Verdere informatie vind je op de website van Amnesty International.

Meer berichten