<p>Geert van den Enden.</p>

Geert van den Enden.

Directeur Geert van den Enden neemt afscheid van Ziekenhuis Bernhoven

  •   keer gelezen

UDEN | Na een periode van ruim 7 jaar werkzaam te zijn geweest bij Bernhoven, waarvan 4 jaar als algemeen directeur, legt Geert van den Enden zijn bestuurlijke taak neer.

De Raad van Commissarissen heeft in goed overleg met Geert van den Enden besloten dat Bernhoven in een nieuwe ontwikkelingsfase zit en dat daar een ander type leiderschap bijpast. Voor Van den Enden is na de veeleisende achterliggende jaren een natuurlijk moment aangebroken om het stokje over te dragen en zich te gaan richten op de toekomst. Zijn ambitie om bij te blijven dragen aan het zorgsysteem is daarbij onveranderd.

Hans Feenstra
Hans Feenstra treedt komende periode aan als interim bestuurder. Feenstra was eerder onder meer 11 jaar bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis en tot voor kort nog interim bestuurder bij het Zaans Medisch Centrum. Over de benoeming van Feenstra heeft overleg plaatsgevonden met het bestuur van de Ondernemingsraad van het ziekenhuis. De opdracht voor Hans Feenstra is te komen tot een financieel duurzaam businessmodel voor de korte en middellange termijn.

Belangrijke bijdrage
Van den Enden leverde in de afgelopen 7 jaar een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie en aan de ontwikkeling van onze vernieuwende strategie. Toen deze regio in 2020 extreem hard werd getroffen door COVID-19, werd Bernhoven in 2020 het centrum van de coronacrisis. Dit had een enorme impact op de hele organisatie en op alle medewerkers. Van den Enden gaf in deze fase volgens de medewerkers van het ziekenhuis op inspirerende en verbindende wijze leiding.

Meer berichten