De selectie van TOP Oss.

TOP Oss en Jong Ajax maken er spektakelstuk zonder winnaar van

Voetbal 557 keer gelezen

OSS | Jong Ajax leek vrijdagavond op bezoek bij TOP Oss de tweede periodetitel te pakken. Totdat vlak voor tijd Kay Tejan de 1-1 binnenschoot en daarmee de Ossenaren een terecht punt bezorgde. Dat TOP Oss niet wint, is al ruim drie maanden het geval, maar dit is opnieuw een punt met potentie.

De laatste weken laat TOP Oss behoorlijk voetbal zien, maar trok het telkens de winst niet over de streep. Ook tegen Jong Ajax was het bij vlagen zeer aardig wat de mannen van trainer Bob Peeters lieten zien. De Amsterdammers waren kwalitatief wel beter dan de vorige tegenstanders. Jong Ajax -met bijvoorbeeld miljoenenaankoop Mohamed Daramy in de basis en Danilo in de spits- lieten vooral in de beginfase zien heel aardig te kunnen voetballen. Maar toen TOP Oss grip op de opponent kreeg waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Dat zagen ook tientallen supporters van de thuisploeg, die zich achter het hoek in de hoek van het stadion hadden verzameld om hun ploeg te steunen. Inclusief het afsteken van vuurwerk, dat leidde tot een korte onderbreking. In de eerste helft kregen beide ploegen kansen, maar de brilstand bleef op het bord staan.
Na tien minuten in de tweede helft was het wel raak. De Amsterdammers kwamen op 0-1 uit een corner toen Norbert Alblas in de fout ging. De doelman wisselt schitterende reddingen af met fouten en is daardoor nog niet de betrouwbare doelman die TOP Oss had gehoopt binnen te halen. De goal van Nordin Musampa bleef lang op het scorebord staan, tot vlak voor tijd. Het was TOP Oss dat nu niet een keer een late goal tegen kreeg maar scoorde. Kay Tejan werkte binnen en kreeg daarmee de beloning voor het vele werk dat hij en zijn ploeggenoten hadden verricht. Komende vrijdag wacht de laatste uitwedstrijd van dit kalenderjaar. Kunnen de Ossenaren dan in Limburg het goede spel van de laatste weken eindelijk omzetten in een overwinning?