Blauw Geel'38 kan genieten van een langere winterstop.
Blauw Geel'38 kan genieten van een langere winterstop. Foto: Peter Kuijpers

KNVB: Derde Divisie en Hoofdklasse herstarten pas in februari

Voetbal 914 keer gelezen

ZEIST | De competities in de Tweede en Derde divisie en Hoofdklasse zullen in de maand januari nog niet worden hervat. Dit heeft de KNVB besloten na overleg met de CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies) en COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen). Dit betekent dus een langere winterstop voor O.S.S.’20, Blauw Geel’38 en UDI’19.

Het besluit volgt op het verlengen van de huidige coronamaatregelen door het kabinet tot 14 januari. Doordat er na 17.00 uur niet gesport mag worden, kunnen veel teams doordeweeks helemaal niet trainen. De KNVB vindt het hierdoor voor niet verantwoord om dan wel in het weekend wedstrijden te spelen en had om deze reden de competities al stilgelegd. Zie Besluit KNVB over het amateurvoetbal tot aan de winterstop
Nu de avondlockdown nog langer gaan duren, is het voor de verenigingen ook niet mogelijk om de selecties voldoende fit te krijgen voor een herstart van de competities in januari.

Scenario’s uitwerken
De prioriteit ligt bij het uitspelen van de competities, eventueel met een aangepaste opzet van de nacompetitie. Vanwege de inmiddels opgelopen achterstanden, zal de speeldagenkalender aangepast moeten worden. Alle scenario’s worden hiervoor de komende weken uitgewerkt. Het meest gunstige scenario is dat er na 14 januari versoepelingen komen en deze competities in het weekend van 5 en 6 februari weer kunnen worden hervat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant