Het bedrijf van Ard, ArdNovation, bestaat 20 jaar. (foto: Bianca van den Broek)
Het bedrijf van Ard, ArdNovation, bestaat 20 jaar. (foto: Bianca van den Broek)

ArdNovation 20 jaar: ‘Door klein te blijven, word je vanzelf bijzonder’

Zakelijk 828 keer gelezen

UDEN | Ard Wassenberg viert dit jaar een feestje, want ArdNovation bestaat 20 jaar. Een periode waarin zijn bedrijf groeide en tegelijkertijd toch verrassend klein bleef. En een periode waarin hij zijn vakgebied van werktuigbouwkundig engineering zag veranderen. Niet ten koste van het werkplezier gelukkig. Want techniek is volgens Ard nog steeds het mooiste wat er is.

ArdNovation werkt voor grote namen als Bosch, maar is nog steeds een eenmanszaak. “Ik vind het veel te leuk om zelf te engineeren en te laten produceren”, verduidelijkt Ard. “Door klein te blijven, word je vanzelf bijzonder.” Als project engineer/manager draait Ard complexe projecten. Zo werkt hij nu voor Heras aan een geavanceerde omheining voor een fabrieksterrein van de Gasunie. “Engineering is heel secuur werken. Het kleinste foutje kan later in het project de grootste gevolgen hebben.”

Prachtvak
“Bij techniek denken veel mensen aan vieze handen, maar als engineer hang je erboven”, legt Ard uit. Daarom heeft de ondernemer zich onder andere aangemeld bij Campus Uden. “Ik wil mijn kennis en kunde graag breder delen, in de hoop dat meer jongeren voor dit prachtvak kiezen.” Een vak dat altijd in ontwikkeling is, besluit Ard. “Vroeger werkte je met een tekenplank, toen kwam 2D CAD en nu is het vooral 3D modelleren. Grote veranderingen, maar die houden het vak juist zo boeiend.”

Erop af
Het woord ‘ondernemen’ zegt het volgens Ard al: je moet erop af. “Telkens weer opnieuw en vooral niet achteroverleunen. Zeker als het lekker loopt, is de neiging om even niks te doen groot. Ik herken dat ook, maar dwing mezelf dan tot actie. En blijf bij; wat je vakgebied ook is. Weten wat er speelt in de regio helpt je als ondernemer. Daarom ben ik bijvoorbeeld burgerraadslid bij de gemeente en lid van een ondernemersvereniging. Verder werk ik veel samen. Ik draai vaak grote projecten waar ik andere engineers bij nodig heb. Dan vraag ik altijd eerst in de buurt rond. Zo helpen we elkaar vooruit en kan ik klein blijven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant