Ellen Alofs krijgt de onderscheiding opgespeld. (foto: Henk Lunenburg)
Ellen Alofs krijgt de onderscheiding opgespeld. (foto: Henk Lunenburg)
FOTO’S

Koninklijke Onderscheiding voor Ellen Alofs, Marianne van Bergen en Ingeborg Tros

Algemeen 1.555 keer gelezen

UDEN | Ellen Alofs, Marianne van Bergen en Ingeborg Tros uit Uden ontvingen vanmiddag een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Henk Hellegers ging bij hen huis langs om de onderscheiding te overhandigen.

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen gebeurde dit buiten, voor de deur van de te decoreren kandidaten. Daarbij werd een huisgenoot verzocht de decoratie op te spelden. Van alle drie de dames werd maandagavond ook afscheid genomen als raadslid, tijdens de laatste raadsvergadering van de gemeente Uden. Ze waren daar een van de maar liefst twintig raadsleden die afscheid nemen. Ingeborg Tros maakte al in 2022 haar entree in de raad als fractielid van Jong Uden. Na twee zittingstermijnen daar kon ze niet meer terugkeren, maar 4 jaar later was ze kandidaat voor de PvdA. Bijna 2 jaar later nam ze de zetel over van Asli Bolat. De afgelopen 6 jaar was ze eenpitter van de partij. 

Ellen Alofs was maar liefst 19 jaar lid van de gemeenteraad, en 8 jaar vicevoorzitter van de raad. Ook was ze voorzitter van de werkgeverscommissie en de agendacommissie, en ook nog eens commissievoorzitter. Buiten de politiek zette ze haar bedrijf in biologische producten voort.

Marianne van Bergen sluit een raadslidmaatschap van dik 15 jaar af. Vier periodes zat ze vanaf 2006 namens de SP in de gemeenteraad. Als lid van de werkgeverscommissie nam ze de werkgeversrol op zich en daarin was ze onder meer betrokken bij de werving en arbeidsvoorwaarden van griffiers en medewerkers.

Marianne van Bergen.
Ingeborg Tros.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant