Evert Oostendorp, Maarten van Helden, Gijs van Heeswijk.
Evert Oostendorp, Maarten van Helden, Gijs van Heeswijk.

Camerabeveiliging op de Udense bedrijventerreinen

Algemeen 1.336 keer gelezen

UDEN | SBBU (Stichting Bedrijventerreinen Beheer Uden) en de gemeente Uden hebben vorige week een convenant ondertekend met betrekking tot camerabeveiliging. In 2022 gaat de SBBU camerabeveiliging realiseren op de bedrijventerreinen.

Camerabeveiliging is al jaren een wens van de ondernemers op de bedrijventerreinen. Eerdere pogingen om een project op te starten zijn gestrand in de strenge privacy wetgevingen. Doordat de wetgeving in de laatste jaren duidelijker is geworden over de mogelijkheden, hebben de gemeente Uden en de SBBU een overeenkomst kunnen opstellen op basis van zaakbescherming. Hiervan zijn landelijk, succesvolle en juridische goed uitgezochte voorbeelden aanwezig. De camerabewaking is een aanvulling op de reeds eerder genomen stappen. De SBBU heeft al sinds jaar en dag een project met permanente collectieve surveillance door het Udense beveiligingsbedrijf HSG en een samenwerking met een alarmmeldkamer. Daarnaast worden er continue acties opgepakt vanuit het keurmerk KVO-B (Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijven) waarvoor de SBBU gecertificeerd is.

Elf cameramasten
In de eerste helft van 2022 worden er elf cameramasten geplaatst. Alle toegangswegen van de bedrijventerreinen krijgen een mast. De SBBU wordt eigenaar van en verantwoordelijk voor het camerasysteem. Ondernemers kunnen hun eigen, eventueel collectief aangeschafte, camera’s koppelen aan het SBBU-systeem zodat de collectieve videomeldkamer een goed overzicht krijgt van de bedrijventerreinen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant