Afbeelding

Speciale overlastlijn gemeente nog steeds geopend

Algemeen 620 keer gelezen

UDEN | Tot en met 30 december kun je vuurwerkoverlast nog melden bij de speciale overlastlijn van de gemeente Uden. De lijn wordt dit jaar gebruikt als algemene overlastlijn, waarop ook andere zaken dan vuurwerkoverlast kunnen worden gemeld.

Om een beeld te krijgen van de overlast en om in contact te komen met de overlastgevers is de speciale overlastlijn opengesteld. Overlast kan zijn dat er toch vuurwerk wordt afgeschoten, er vernielingen worden gepleegd of groepen jongeren rondhangen die overlast veroorzaken. Doorgegeven locaties worden zo spoedig mogelijk bezocht. Daarnaast wordt door de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) extra gesurveilleerd in de wijken en in het centrum. Het doel is om in contact te komen met eventuele overlastgevers, het geven van voorlichting en waarschuwen voor eventuele gevolgen.

Melden overlast
Meldingen van 13.30 tot 22.00 uur lopen via de overlastlijn (06 - 19 26 63 85) en worden door de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Uden opgevolgd. Buiten deze tijden kunnen klachten gemeld worden bij het reguliere nummer van de politie (0900 - 8844) Op 31 december is de overlastlijn geopend van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Straffen en boetes
Als je verboden vuurwerk bezit, vervoert of afsteekt, kun je een boete of gevangenisstraf krijgen. De minimale boete is 100 euro en een aantekening in het strafblad. Het afsteken van vuurwerk kost je 250 euro en een aantekening in het strafblad. Jongeren tussen 12 en 18 jaar kunnen bij minder zware overtredingen ook een Halt-straf krijgen. De gevangenisstraffen bij afsteken van (zwaar) illegaal vuurwerk kunnen flink oplopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant