Wim en Riek, met op de achtergrond de foto van hun drie zonen met aanhang.
Wim en Riek, met op de achtergrond de foto van hun drie zonen met aanhang. Foto: Henk Lunenburg

Volkelse Wim en Riek vieren diamanten huwelijk

Human Interest 1.776 keer gelezen

VOLKEL | Wim en Riek van den Elsen - van Delst uit Volkel vieren vandaag hun 60-jarig huwelijk.

door Henk Lunenburg

Wim is geboren op 1 augustus 1937 in Erp, en Riek op 11 februari 1938 in Uden. Bij Wim thuis hadden ze zeven kinderen, bij Riek hadden ze er tien. Beiden zijn grootgebracht op een boerenbedrijf. Na de lagere school werkte Wim tot zijn 20e mee op de boerderij. Hierna leerde hij op de Rijkswerkplaats het vak van constructie bankwerker. Hierna werkte hij eerst bij de plaatselijk smid en daarna bij Dico. Hij eindigt zijn werkzaamheden bij van Lieshout in Uden.
Riek, die op één na de oudste was, heeft nooit geholpen op de boerderij. Zij zat vaak achter het naaimachine. Na de lagere school ging ze naar de huishoudschool. Vanaf haar 17e werkte ze als naaister bij Van Hout Brox in Veghel. Toen er een vestiging in Uden kwam, vroeg ze overplaatsing aan. Toen dat geweigerd werd nam ze ontslag en heeft ze even bij van de Wetering gewerkt, daarna bleef ze thuis werken. Onder haar meisjesnaam Riek van Delst is ze een bekende naaister in Volkel en omstreken. Ze heeft ook een aantal bruidsjurken gemaakt.

Fietscross
Riek en Wim hebben elkaar leren kennen op de terugweg van de kermis in Boekel. “Wim kon niet dansen en was daarom eigenlijk niet de geschikte vriend voor mij”, zegt Riek. Toch koos ze voor Wim en na een verkeringstijd van 4,5 jaar trouwden ze op 28 december 1961 in Uden. Ze kregen drie zonen en hebben nu twee kleinkinderen.
Hun drie zoons hadden bij het klooster een crossveldje mogen maken, waar ze dagelijks aan het crossen waren. Wim heeft in Volkel de fietscrossclub mee opgericht. “Ik was daar 10 jaar secretaris. Onze zonen waren lid van deze fietscrossclub. Als ze wedstrijden moesten rijden gingen wij altijd mee en hielpen we de jury.
Nadat de kinderen stopten met fietscrossen, gingen wij door met het organiseren van wedstrijden. Dit deden we liever dan op vakantie gaan.”

Tourclub
Op zijn 57e begint Wim met wielrennen, en op zijn 60e wordt hij lid van de tourclub in Volkel. 3 jaar geleden stopte hij met fietsen, samen met Riet reed hij nog 2 jaar in de volgwagen. “Nu ben ik erelid van de tourclub. Ik hen al vele routes van 100 kilometer uitgezet voor de tourclub. Alle kleine en grote wegen ken ik op m’n duimpje!” Thuis heeft Wim een eigen biljart. Als hij met zijn clubje aan het biljarten is, leggen de vrouwen een kaartje. De tuin wordt door Wim bijgehouden en Riek haar grootste hobby is naaien, wat ze al vanaf haar 16e doet.

Bescheiden feestje
Dinsdag 28 december kwam burgemeester Henk Hellegers het bruidspaar feliciteren. Zoals je hebt kunnen lezen op de vorige pagina was dit voor hem het laatste bezoekje aan een jubilerend bruidspaar. Door de maatregelen omtrent corona is het nu niet mogelijk voor het echtpaar om een groot feest te vieren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant