Afbeelding

Foto van vroeger: Sint Petruskerk

Historie 792 keer gelezen

UDEN | Aan de Sint-Petruskerk is te zien van waaruit deze foto aan het begin van de jaren vijftig is gemaakt. In het Uden van die tijd, dat amper 10.000 inwoners had, was de imposante Sint-Petruskerk nog meer dan nu een beeldbepalend bouwwerk aan de verre horizon. De uitgestrekte akkers liggen aan de Hoevenseweg. Een deel van de rogge is gemaaid en in schoven te drogen gezet.

In 1953 werden op het Hoevenseveld zesentwintig arbeiderswoningen gebouwd die in de volksmond bekend staan onder de naam Wit-Korea. In de jaren daarna volgde de rest van deze nieuwe woonwijk met straatnamen zoals Allardstraat, Valkenburgstraat, Cuijkstraat en Salmstraat. Namen die herinneren aan het verre verleden toen Uden nog tot het Land van Herpen en Ravenstein behoorde. En het is niet gebleven bij deze uitbreidingswijk vlak tegen het dorp aan. Hoeveneveld wordt inmiddels omringd door nieuwere wijken zoals de bloemenwijk, de muziekwijk, Hoeven en Melle.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op onze website www.udenarchief.nl.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar de redactie en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant