Bomen verplanten in Venhorst

  •   keer gelezen

VENHORST | Meer Bomen Nu organiseert van 13 tot en met 16 januari de Brabantse Oogst 4-Daagse: op acht locaties verspreid over de provincie worden er zaailingen verzameld op plekken waar ze ongewenst zijn en verhuisd naar plekken waar ze volwassen kunnen worden. Iedereen kan helpen en de handen uit de mouwen steken voor klimaat en biodiversiteit. Ook in Venhorst kun je meedoen.

Elke boom of struik produceert nakomelingen. Vele miljoen van deze jonge struiken staan op plekken waar ze geen kans hebben: ze worden weggemaaid en versnipperd, krijgen geen licht of staan te dicht op elkaar. Meer Bomen Nu verzamelt deze jonge boompjes en struiken onder begeleiding en met toestemming van terreinbeheerders en geeft ze weg aan mensen die graag bomen planten. In Venhorst kun je verplanten op een halve hectare particulier bos met vele eikjes. Je kunt je hiervoor aanmelden via de Bomenplanner via meerbomen.nu.

Meer Bomen Nu in Brabant
Afgelopen jaar gaf Meer Bomen Nu 500.000 bomen en struiken gratis weg: 190.000 perenbomen dreigden door corona in de verbrandingsoven te belanden maar kregen een mooie plek, net als 65.000 sneeuwbalstruiken. 250.000 stekken en zaailingen uit de natuur verhuisden van een kansarme naar een kansrijke plek om groot te worden. Brabantse burgers en boeren stonden vooraan bij het bestellen. Zij bestelden maar liefst 200.000 van de miljoen aangevraagde bomen. Om dit doel te halen, zullen Brabanders wel de handen uit de mouwen moeten steken.

Meer berichten