Vaccinatieteam klaar voor vertrek.
Vaccinatieteam klaar voor vertrek. Foto:

Vaccinatieteams op pad om mensen die niet mobiel zijn te vaccineren

Algemeen 2.416 keer gelezen

REGIO | GGD Hart voor Brabant zet mobiele teams in om mensen te boosteren. De teams gaan mensen vaccineren die thuis wonen en niet zelf naar een prikstraat kunnen komen of die woonachtig zijn in een instelling zonder medische dienst.

GGD Hart voor Brabant heeft negen vaccinatielocaties verspreid door haar werkgebied. Maar niet iedereen die thuis woont is mobiel genoeg om daar zelf naartoe te komen. Nu de omikronvariant van het virus om zich heen grijpt, is het noodzakelijk het boosteren te versnellen. Juist voor deze kwetsbare groep is het van belang dat die zo snel mogelijk een boosterprik krijgt. 

Arbeidsintensiever
“Op onze vaccinatielocaties zetten we zoveel mogelijk prikken in een uur. Uiteraard op een verantwoorde manier. Maar als je iemand thuis gaat vaccineren, is dat arbeidsintensiever. Zo moet er bijvoorbeeld altijd een arts aanwezig zijn. De arts kan mensen de boosterprik geven en tevens toezicht houden op eventuele bijwerkingen. Veiligheid staat voorop. Ook is het belangrijk dat de boosterprik goed geregistreerd wordt zodat mensen de QR-code in de CoronaCheck app kunnen updaten”, meldt GGD Hart voor Brabant. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant