Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Smouskes zetten streep door activiteiten tot carnaval

Algemeen 726 keer gelezen

ZEELAND | Carnavalsvereniging De Smouskes uit Zeeland heeft besloten om vanwege de aanhoudende coronapandemie en de onzekerheid omtrent de maatregelen een streep te zetten door alle activiteiten tot aan de carnaval. De onthulling van de nieuwe hoogheden en jeugdhoogheden met de daarop volgende receptie, welke normaal in november plaatsvinden, waren al verplaatst naar januari. Ook deze activiteiten kunnen nu geen doorgang kunnen vinden.

Naast de onthullingen en receptie zullen ook de pronkzittingen niet doorgaan. “We vinden het natuurlijk erg vervelend dat we voor het tweede jaar op een rij al deze evenementenmoeten schrappen”, zegt het bestuur. “Maar door de aanhoudende onzekerheid is het onmogelijk om deze activiteiten te organiseren op een manier zoals we die voor ogen hebben.” Ook geeft het bestuur aan dat de gezondheid en veiligheid van de leden, deelnemers en bezoekers voorop staat. “Onze keuzes worden altijd gemaakt met dat in het achterhoofd.”

Mogelijkheden carnaval
Hoewel ook de traditionele carnavalsoptocht op carnavalszondag in het Smousenrijk niet door zal gaan, worden nog wel de mogelijkheden voor carnaval zelf bekeken. “Mocht de situatie rondom corona en de dan geldende maatregelen het toelaten, dan zullen we zekerbekijken wat we dan kunnen organiseren tijdens de carnavalsdagen. We blijven in mogelijkheden denken.” Wat al wel zeker is, is dat er dit jaar geen nieuwe prins, prinses en adjudant worden onthuld. Dit wordt doorgeschoven naar het volgende carnavalsseizoen. De Smouskes willen de nieuwe hoogheden graag laten genieten van een volledig carnavalsseizoen met al het moois wat daarbij komt kijken. Duidelijk is dat dat voor dit jaar niet meer mogelijk is.“ Mocht tijdens de aanloop naar carnaval dit jaar blijken dat er mogelijkheden zijn, kan het zijn dat we wel onze nieuwe jeugdhoogheden onthullen”, geeft het bestuur aan. “De jeugdcommissie zal gaan kijken wat er eventueel mogelijk is.”

Smouskes loterij
In het najaar zijn er flink wat loten verkocht voor de jaarlijkse Smouskes loterij. De opbrengst van deze loterij is bedoeld voor carnavalsactiviteiten ten behoeve van zieken, mensen meteen beperking, ouderen en de jeugd van Zeeland. Normaal vindt de trekking plaats tijdens de onthulling. Er is nu voor gekozen om de trekking en uitslag middels een video openbaar te maken. Hou hiervoor de website en social mediakanalen van De Smouskes in de gaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant