Mark Luijpers, assistent-trainer van TOP Oss.
Mark Luijpers, assistent-trainer van TOP Oss.

Mark Luijpers nieuwe assistent-trainer van TOP Oss: ‘Er staat een gretige spelersgroep’

Voetbal 392 keer gelezen

OSS | Of TOP Oss de tweede competitiehelft ingaat met nieuwe spelers, is onzeker. Er speelt momenteel niets, maar dat kan zomaar veranderen. Nieuw bij de club is wel Mark Luijpers. De voormalig profvoetballer is aangesteld als tweede assistent-trainer. “TOP Oss speelt fris voetbal. Het is aan ons om dat spel om te zetten in goede resultaten. Daar geloven we in.”

Luijpers debuteerde als 17-jarige jongen in de Eredivisie bij Roda JC. Hij speelde vrijwel zijn hele loopbaan bij de club uit Kerkrade, maar eindigde zijn carrière bij MVV, de club waar hij in 1997/1998 ook een jaartje op huurbasis speelde. De voetballiefhebbers zullen hem vooral kennen van zijn goal in de UEFA Cup op bezoek bij AC Milan. Ook maakte hij in Eredivisie in de Amsterdam ArenA de winnende goal tegen Ajax.

Trainersvak
Na zijn spelersloopbaan werkte Luijpers zeven jaar bij Roda JC als hersteltrainer en assistent-trainer. Nadat hij was ontslagen, ging hij in 2014 met Harm van Veldhoven mee naar India waar hij conditie-, herstel- en assistent-trainer werd van Delhi Dynamos FC. “Normaal gesproken past zo’n avontuur niet bij me, maar na een vervelend ontslag bij Roda JC zag ik dit als een mooie kans. Het thuisfront stemde in en het werd een onvergetelijk half jaar. Er werd flink geïnvesteerd in de Indian Super League en er kwamen diverse topspelers naar India. Bij ons in het team speelde bijvoorbeeld Alessandro Del Piero en  een groep Nederlandse/Belgische spelers. In de competitie moesten we voor uitwedstrijden iedere keer met het vliegtuig en we hebben bizarre dingen gezien. We sliepen in goede hotels, maar het verschil tussen arm en rijk is enorm. Vlakbij het hotel waar we verbleven, werd het vuil gestort. De ratten en honden liepen op straat, maar daar zochten ook mensen naar eten. We zagen naakte mensen op straat slapen, heel schrijnend.”

Honkvast
Na India keerde hij terug in Limburg, waar hij aan de slag ging als assistent-trainer van VVV-Venlo. Na 4,5 jaar moest hij ondanks een nog doorlopend contract vertrekken vanwege degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. “Je kunt inderdaad wel zeggen dat ik honkvast ben. Zo ben ik vanaf mijn 18e al samen met mijn vrouw”, zegt hij met een lach op zijn gezicht.

TOP Oss
Sinds de zomer zat hij zonder werk en dus kwam de job bij TOP Oss als geroepen. “Ik ken hoofdtrainer Bob Peeters van onze gezamenlijke periode bij Roda JC. Als speler een absolute winnaar en als trainer is hij dat ook. Bij TOP Oss was er de vraag naar versterking van de technische staf. De samenwerking binnen de staf is uitstekend. Ik richt me met mijn ervaring en kennis op het fysieke deel en wil daarnaast onder andere de verdedigers en aanvallers helpen. Marcel van der Sloot was als speler een technische middenvelder, Bob een goalgetter. Peter Bijvelds is als directeur heel betrokken.”
De laatste wedstrijd van 2021 zat hij al op de bank van TOP Oss. Zijn oude club VVV-Venlo werd met 2-3 aan de kant gezet. “Het was leuk om weer terug te zijn bij VVV, maar het natuurlijk wel mooi voor ons om te winnen. Jammer dat TOP Oss de week ervoor tegen MVV niet wist te winnen. Ik heb die wedstrijd gezien en ze waren vier klassen beter.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant