Inbraak bij dierenopvangcentrum Hokazo: “Wie doet zoiets nou bij een stichting?”

  •   keer gelezen

UDEN | In de nacht van donderdag op vrijdag is dierenopvangcentrum Hokazo in Uden opgeschrikt door een inbraak. De voordeur is ingetrapt en binnen zijn sloten geforceerd. De gedachten van de bezorgde medewerkers gingen direct uit naar de dieren, maar die lijken ongedeerd. De politie doet onderzoek en is op zoek naar mensen die afgelopen nacht iets verdachts gezien of gehoord hebben.

Bestuursvoorzitter Laura Bogaerts was als eerste medewerker van Hokazo ter plaatse. “Afgelopen nacht kreeg ik een telefoontje van onze beveiligingsdienst. Zij hadden maar liefst zes meldingen van ons bewakingssysteem gekregen en gingen direct polshoogte nemen. Ook de politie was snel ter plaatse. Daar bleek de deur ingetrapt. Binnen was het een ravage met overal glas.” De politie en bewaking hebben gecontroleerd of er nog iemand in het pand was. “Natuurlijk hebben we direct daarna gecontroleerd of onze dieren in orde waren en of er dieren weg zijn. Gelukkig lijken de inbrekers daar niet te zijn geweest. Maar je schrikt toch enorm. Wie doet zoiets nou bij een stichting?”

Boos en verdrietig
De politie heeft inmiddels een sporenonderzoek gedaan. De rommel is opgeruimd en de dierenopvang is weer gewoon open. “We zijn een stichting zonder winstoogmerk” vertelt Bogaerts. “We hebben afgelopen jaar extreem veel dieren opgevangen en nog steeds zit ons asiel overvol. Onze medewerkers en vrijwilligers zetten zich daar met hart en ziel voor in. Dit voelt als een klap in ons gezicht en iedereen is daar boos en verdrietig over. Daarnaast hadden we het geld dat we nu kwijt zijn aan het repareren van de schade natuurlijk liever besteed aan onze dieren.” De medewerkers van het opvangcentrum hopen dat er mensen zijn die iets gezien hebben en informatie hebben wat kan helpen bij het politieonderzoek.

Hokazo
Dierenopvangcentrum Hokazo vangt elk jaar ca. 1.000 katten en 200 honden op. Veel dieren zijn gewond, ziek of getraumatiseerd. Omdat we een strikt anti-inslaapbeleid hebben, blijven al deze dieren bij Hokazo tot ze een geschikt thuis vinden.

Meer berichten