Afbeelding

Dance Classic Clips Festival in Uden

Kunst en cultuur 53 keer gelezen
UDEN | Liefhebbers van Dance Classics zijn zaterdag 14 maart van 21.00 tot 03.00 uur welkom op het derde Dance Classic Clips Festival in De Pul in Uden. Er kan gedanst worden op de beste video-dance-cliphits uit de jaren '70, '80, '90 en begin ’00, terwijl de sfeer uit die mooie jaren opgehaald wordt met videoclips op twee grote schermen. De dresscode is Motown, maar dat is geen verplichting, vertelt de organisatie. "Ga lekker uit je dak op fantastisch disco en dance muziek en steun gelijkertijd prachtige goede doelen."

[image=302770]

De laatste keer dat dit dance-event werd gehouden was 26 oktober 2013. Ruim 600 dansliefhebbers genoten toen van de sfeervolle videoclips en vele mooie hits, gedraaid door de video-deejays Erik Jansen en Roland de Winter. Erik is in het dagelijks leven directievoorzitter van de Rabobank Uden-Veghel en Roland is eigenaar van De Winter media groep. Voor beiden is het deejayen geen dagelijks werk meer, maar voor het goede doel nog steeds een geweldige, mooie hobby.

Rotary Club Uden
Rotary Club Uden, organisator van dit dance-event, wil weer net als andere jaren met behulp van sponsoren en entreegeld, geld bij elkaar krijgen dat ten bate komt van diverse goede doelen in en rondom Uden. Ook wil de Rotary meer bekendheid krijgen bij een breder en jonger publiek. De Rotary Club Uden is onder anderen bekend van de jaarlijkse kerstpakkettenactie. Ruim driehonderd goedgevulde pakketten werden met grote inzet van de Udense, Volkelse en Zeelandse bevolking afgelopen Kerst aan honderden minima geschonken.
Daarnaast houdt Rotary Club Uden zich ook bezig met het ondersteunen van mensen met goede ideeën. Een voorbeeld daarvan is de Innovation Contest. Met dit project worden ondernemende jongeren - in de leeftijd van 18 tot circa 30 jaar en woonachtig in de driehoek ’s-Hertogenbosch-Eindhoven-Nijmegen - uitgedaagd om hun ideeën (product of dienst) zichtbaar te maken. Ook wil Rotary naast het inzamelen van geld stichtingen en verenigingen helpen om kennis te delen die zij nodig hebben bij hun organisatie.

Stichting Leergeld en Innovation Contest
Stichting Leergeld Maas & Leijgraaf is ook een van de goede doelen waar Rotary Club Uden middels het dance-event geld voor wil inzamelen. Stichting Leergeld maakt het mogelijk dat kinderen van het basis- én voortgezetonderwijs mee kunnen doen aan schoolse én buitenschoolse activiteiten doordat financiële problemen in gezinssituaties dit die kinderen vaak wordt onthouden.

Bus voor Stichting Compass
Stichting Compass Uden is opgericht om te komen tot een sterkere samenhang binnen het jeugd- en jongerenwerk in de gemeente Uden en een stevigere relatie te realiseren met onderwijs, jeugdzorg en opvoedingsondersteuning. Naast het ambulant- en locatiegebonden jongerenwerk exploiteert de stichting ook MC en De Pul. De doelgroep van de stichting omvat jeugd en jongeren van 10 tot 23 jaar. Middels geld wat hiervoor met het dance-event wordt ingezameld, krijgt de Stichting een bus geschonken.

Entreekaarten
De entreekaarten, inclusief twee consumpties, zijn in de voorverkoop 15 en aan de kassa 20 euro en zijn te koop bij De Pul in Uden.

Meer over het derde Dance Classics Clips Festival in de vrijdageditie van het Udens Weekblad en Stadskrant Veghel.

[image=302771]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant