Foto:

Wilde politieachtervolging na auto-inbraak in Uden eindigt met drie gewonden en politieauto in voortuin

  •   keer gelezen

UDEN/VEGHEL | Op Het Ven in de richting van het Visven in Veghel zijn maandagavond rond 23.30 uur drie mensen gewond geraakt na een politieachtervolging. De achtervolging ontstond nadat drie verdachten in een auto wegreden toen zij op heterdaad werden betrapt bij een auto-inbraak in Uden.

Door de snelle en duidelijke info van een getuige zag de politie de auto al gauw rijden, waarop de achtervolging werd ingezet. Vanuit Uden reden ze de A50 op om er bij Veghel weer af te gaan. Kort hierna verloor de bestuurder van de vluchtauto bij Het Ven de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. De politieauto moest de gecrashte auto ontwijken, schampte tegen een boom en eindigde met schade in een voortuin.

De drie aangehouden verdachten zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Er werd in eerste instantie een traumahelikopter opgeroepen, maar deze is niet ter plaatse gekomen. Het traumapersoneel kwam met de auto naar de plaats van het ongeluk. De politie bleef ongedeerd.

De verdachten reden vermoedelijk met een gestolen voertuig. De politie doet verder onderzoek.


De wilde achtervolging leidde tot schade aan de politieauto.

Meer berichten