Theater Markant stelt livestream studio beschikbaar voor verenigingen in gemeente Maashorst

  •   keer gelezen

UDEN | Verenigingen in de gemeente Maashorst kunnen zich bij Theater Markant opgeven voor het kosteloos opnemen van een korte video. Hiermee kunnen verenigingen bijvoorbeeld leden werven, een online les geven of iedereen uitnodigen om weer te sporten nu het weer mag.

Markant stelt haar professionele livestream studio en professionele beeld- en geluidstechnici beschikbaar voor de opname van een filmpje van maximaal 5 minuten. De verenigingen beslissen vervolgens zelf hoe de video eruitziet en hoe zij deze gebruiken. Er is ruimte voor het opnemen van video’s voor maximaal twaalf verenigingen.

Sociale contacten en groepsgevoel
Het Udense theater neemt dit initiatief omdat sociale contacten onderhouden binnen verengingen en stichtingen in deze tijden steeds moeilijker wordt, terwijl het volgens het theater erg belangrijk is. Sporten, muziek maken en samen je hobby uitvoeren is afgelopen jaar misschien nog wel belangrijker geworden dan voorheen. Sociaal contact is noodzakelijk, zeker ook voor jongeren. Minister Kuijpers vernoemde het nog in de laatste persconferentie; twee op de drie jongeren voelt zich momenteel eenzaam. Gelukkig werd tijdens de persconferentie dan ook aangekondigd dat sporten weer mogelijk is en dat ook toneel- en muzieklessen weer hervat kunnen worden. Markant Uden wil de sociale- en culturele verenigingen graag ondersteunen om mensen te blijven stimuleren om te participeren in deze activiteiten.

Opnamedagen
De opnamedagen staan gepland op 18 februari (in de avond), 19 en 20 februari (overdag). Geïnteresseerde sportverenigingen en culturele verenigingen en stichtingen kunnen zich inschrijven door voor 1 februari een e-mail te sturen naar droomer@markantuden.nl, de verdeling van de twaalf beschikbare opnamemogelijkheden wordt gedaan op basis van de volgorde van inschrijving.

Meer berichten