<p>Zonnepanelen in de Rozenstraat in Veghel.</p>

Zonnepanelen in de Rozenstraat in Veghel.

(Foto: mark kamphuis)

Area heeft ruim 40.000 zonnepanelen gelegd

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN | Area is in 2017 gestart met haar zonnepanelenproject. Bij elke woning waarvan het dak geschikt is, boden ze de bewoners aan om zonnepanelen op hun dak te leggen. Zónder huurverhoging. “In elk dorp waar wij woningen hebben, hebben we de bewoners aangeboden om zonnepanelen te leggen”, laten ze bij de woningbouwcorporatie weten.

Inmiddels is het project zo goed als afgerond en Area heeft meer dan 40.000 zonnepanelen gelegd op ruim 6.000 woningen. En daar zijn ze enorm trots op.

Opbrengst voor huurder
De opbrengst van de zonnepanelen is geheel voor de huurders van Area. Area: “De plaatsing van zonnepanelen levert een aanzienlijke besparing op de energielasten per jaar en dat is, zeker in deze tijd, voor iedereen welkom.”

Verminderde CO2 uitstoot
Het beperken van CO2-uitstoot is van groot belang voor ons klimaat. Het opwekken van stroom met zonnepanelen is daar een goede bijdrage aan. De opbrengst van ruim 40.000 panelen is, theoretisch gezien, bijna 10 miljoen Kilowattuur per jaar. Dat wil zeggen een CO2 vermindering van 6.392 ton per jaar. “Dat zal u waarschijnlijk niet zoveel zeggen, maar als u dat vergelijkt met bomen, die CO2 opnemen en omzetten naar zuurstof, is dat net zoveel als 319.590 bomen per jaar minder CO2 uitstoot. Dat is toch geweldig. En dat doen we samen mét onze huurders”, meldt Area.
De woningbouwcorporatie gaat door met het leggen van zonnepanelen. Op alle nieuwbouw- en renovatieprojecten worden ook zonnepanelen gelegd. Als je die bij deze 40.000 optelt, zijn ze al veel verder.

Meer berichten