Leerlingen kijken samen met een docent rond in de school.
Leerlingen kijken samen met een docent rond in de school.

VIP-tour voor leerlingen van groep 8 bij Udens College

Onderwijs 600 keer gelezen

UDEN | Het Udens College rolt de rode loper uit voor groep 8. Tijdens een VIP-tour leidt een docent zes groep 8-leerlingen door de school op een gewone lesdag. De VIP-tours zijn in januari en februari.

De groep 8-leerlingen kunnen een tour doen bij het vmbo, het havo/vwo of bij de vrijeschoolstroom Waldorf Uden. De leerlingen kijken samen met de docent binnen bij een les in een theorielokaal of bij muziek of in de creatieve vleugel, zien leerlingen gymmen of in groepjes werken in de aula. “Dat VIP-idee past heel goed bij onze school. Want iedere leerling heeft een individuele coach die aandacht voor je heeft en met wie je wekelijks een coachmoment hebt”, vertelt Miel Smits, afdelingsdirecteur onderbouw havo/vwo. “Bij de tour zouden we ook graag de ouders ontvangen, maar momenteel is de rondleiding alleen voor de groep 8-leerlingen. Zodra het volgens de richtlijnen kan, mag er ook een ouder mee”, licht Jean-Louis van der Veen toe, afdelingsdirecteur vmbo onderbouw. Op www.udenscollege.nl kunnen ouders/verzorgers hun kind aanmelden voor de tour, in januari en februari. Een rondleiding bij het vmbo duurt 1 uur en 15 minuten, en bij havo/vwo en Waldorf Uden zo’n 45 minuten. 

De open dag op 22 januari kon ook dit jaar niet doorgaan. Het idee voor de VIP-tour is vorig jaar als alternatief ontstaan en werd toen enthousiast ontvangen. Smits: “We hebben er onlangs extra weken aan toegevoegd nu er geen open dag is. Nu hebben alle groep 8-leerlingen de kans een kijkje te nemen voordat zij een schoolkeuze maken. Voor groep 7-leerlingen willen we in april of mei een open dag of andere kennismakingsactiviteit organiseren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant