Alle locaties zetten op woensdag 16 en vrijdag 18 februari hun deuren wagenwijd open.
Alle locaties zetten op woensdag 16 en vrijdag 18 februari hun deuren wagenwijd open.

Locaties Koning Willem I College openen deuren

Onderwijs 2.309 keer gelezen

VEGHEL | Alle locaties van het nieuwe Koning Willem I College zetten op woensdag 16 en vrijdag 18 februari hun deuren wagenwijd open. Vanaf augustus gaan het Koning Willem I College, locaties: ’s-Hertogenbosch en Rosmalen en De Leijgraaf, locaties: Veghel, Oss en Cuijk samen verder als één Koning Willem I College. Als voorproefje op deze samensmelting is iedereen welkom op alle locaties tijdens de gezamenlijke Open Dagen.

Tijdens de Open Dagen kunnen toekomstige studenten ontdekken welke studie het beste bij hen past. Zij kunnen zich uitgebreid laten informeren over opleidingen, de school en het mbo. “We brengen het onderwijs in de lokalen en praktijkruimtes tot leven. Bezoekers ervaren op deze manier wat een opleiding in de praktijk betekent. Onze leraren én studenten vertellen bezoekers graag hoe een dag op het mbo eruit ziet. Je ontmoet hen tijdens de Open Dagen van het nieuwe Koning Willem I College”, laten ze bij de onderwijsinstelling weten. 

Algemene informatie
De Open Dagen zijn op woensdag 16 februari van 15.00 tot 20.30 uur en op vrijdag 18 februari van 17.00 tot 20.30 uur op alle locaties van het nieuwe Koning Willem I College: ’s-Hertogenbosch, Rosmalen, Veghel, Oss en Cuijk. De Open Dagen worden georganiseerd volgens de richtlijnen van het RIVM. Voor alle locaties geldt dat het (vooralsnog) niet nodig is om een coronavaccinatiebewijs of testbewijs te laten zien. Het dragen van een mondkapje is daarentegen wel verplicht. Op diverse plekken is desinfectiemateriaal beschikbaar.

Inschrijven
Voor de locaties Veghel, Oss en Cuijk (De Leijgraaf) is vooraf aanmelden niet nodig. Bezoekers kunnen gewoon binnenlopen. Voor de locaties ’s-Hertogenbosch en Rosmalen wordt er gewerkt met tijdsvakken. Inschrijven kan via: www.kw1c.nl/aanmelden-open-dag.
Informatie over de Open Dagen en een overzicht van alle opleidingen per onderwijslocatie is te vinden op: www.leijgraaf.nl en www.kw1c.nl.

Fusieloket 
Het Koning Willem I College en De Leijgraaf gaan vanaf schooljaar 2022-2023 samen verder als: het Koning Willem I College. “Het is begrijpelijk dat deze samensmelting vragen met zich meebrengt voor toekomstige studenten. Daarom hebben we tijdens de Open Dagen op de verschillende locaties een fusieloket ingericht. Hier kunnen bezoekers terecht met vragen over de fusie en wat dit betekent voor de opleidingen”, meldt het Koning Willem I College.

Dagje meelopen
Naast een Open Dag is het mogelijk om een dagje mee te lopen. “Zolang de maatregelen het toelaten, organiseren we vanuit onze schoollocaties op een veilige manier meeloopdagen. Ons onderwijs draait vooral om de praktijk. We vinden het belangrijk dat leerlingen zelf een opleiding kunnen zien, horen en voelen, zodat ze een juiste studiekeuze kunnen maken”, besluiten ze.

Voor meer informatie kan men terecht op: www.kw1c.nl/studiekeuze of leijgraaf.nl/een-dagje-meelopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant