Afbeelding

Foto van vroeger: de Julianastraat

Historie 1.554 keer gelezen

UDEN | De oostelijke kant van de (Koningin) Julianastraat rond 1975 met een blik richting de Markt.

De verstedelijking van de Julianastraat begon in 1980 toen het eerste complex met 20 ‘Premie A appartementen’ werd gebouwd. Om eigen woningbezit te stimuleren was er destijds een belastingregeling voor zogenaamde ‘Premie A en Premie B woningen’. De koopprijzen van de tweekamerappartementen bedroeg 128.500 gulden en voor de studio’s 95.000 gulden (dus respectievelijk nog geen 59.000 en ruim 43.000 euro).
Verdwenen hiervoor zijn de wagenbouw en carrosseriefabriek van Ant. De Groot & Zonen en het restaurant De Gasterie van Puck Treur, waar eerder de VéGé kruidenier Jan Zomers gevestigd was geweest. 1 jaar later werd onder andere het amper vijftien jaar oude gebouw van Diks wasserijen met de rechts ernaast gelegen jaren dertig villa (niet op de foto) gesloopt om plaats te maken voor een complex met huurappartementen.

Aan de overkant van de Julianastraat is er anno 2022 nog exact één gebouw te terug te vinden dat er vóór 1980 al stond. Mogelijk zal ook die winkel met bovenwoning binnen afzienbare tijd plaats maken voor appartementen.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant