WelynQ/TTV Maashorst speelde voor het eerst in hun nieuwe sport-outfit. Op de foto Elias Hardmeier, Juan Pedro Sanchez, Mauro Schärrer, Nolan Schultz en coach Han Gootzen.
WelynQ/TTV Maashorst speelde voor het eerst in hun nieuwe sport-outfit. Op de foto Elias Hardmeier, Juan Pedro Sanchez, Mauro Schärrer, Nolan Schultz en coach Han Gootzen. Foto: Stanley Saptenno

Tafeltennisvereniging Welynq/TTV Maashorst verrast nummer 2 van Nederland

Sport 761 keer gelezen

UDEN | Tafeltennisclub WELYNQ/TTV MAASHORST uit Uden speelde zaterdag voor een goed gevulde zaal tegen Van Wijnen Smash uit Hattem, de nummer 2 van Nederland. Team WelynQ speelde in de sterkste opstelling: kopman Elias Hardmeier, Mauro Schärrer en de nieuwe aanwinst Juan Pedro Sanchez uit Spanje. Smash liet de sterke Zweedse speler Victor Brodd aantreden vergezeld door Martijn de Vries (vice kampioen van Nederland) en Para- Olympiër Gerben Last.

Elias Hardmeier had een lastige start tegen Gerben Last en won de eerste game met 12-10. Daarna speelde Elias Gerben van de tafel. Vervolgens verscheen Victor Brodd, de sterkste speler in de Eredivisie achter de tafel voor Smash Hattem. Hij gaf WelynQ speler Mauro Schärrer geen schijn van kans en was de stand weer gelijk 1-1.

Overwinning
Vervolgens werd de cruciale wedstrijd gespeeld tussen de ‘Udense’ Juan Pedro Sanchez en vice kampioen van Nederland Marijn de Vries. Het werd een 3-0 overwinning van een zeer sterke Juan Pedro Sanchez en kwam TTV Maashorst op een 2-1 voor bij de pauze.

Kraker
Na de tussenstop werd de kraker gespeeld tussen Elias Hardmeier en Victor Brodd. Elias gaf heel goed partij maar moest de Zweed Victor Brodd toch feliciteren met zijn overwinning. Coach Han Gootzen: “Je ziet dat Elias heel goed partij geeft aan Victor, maar de ervaring (gamesverlies 10-12 en 12-14) van de Zweed maakt het verschil. Elias is pas 20 jaar jong en heeft een mooie toekomst in het vooruit schiet. Deze topwedstijd neemt hij weer mee in zijn bagage.” Vervolgens trad Juan Pedro Sanchez aan tegen Para Olympiër Gerben Last. Juan Pedro zette Gerben flink onder druk en won zijn wedstrijd met 3-1. Door een tijdens de wedstrijd tegen Sanchez hamstringblessure, moest Martijn de Vries opgeven tegen Mauro Schärrer aan de Udense zijde, en stond er plotsklaps een 4-2 voorsprong voor WelynQ/TTV Maashorst op het scorebord.

Dubbelspel
De laatste wedstrijd was het dubbelspel tussen de Udense Zwitsers Hardmeier/Schärrer en Brodd/Last aan Smash zijde. De sterke Zweed Victor Brodd gaf de doorslag en bracht het dubbelspel naar de Hattemse formatie. Einduitslag 4-3 voor de Udense WelynQ/TTV Maashorst. “De doelstelling voor deze voorjaarscompetitie in de Eredivisie is om wederom de play-offs (beste 4 teams) te bereiken. Echter willen we nu 2e of 3e eindigen in de reguliere competitie waardoor we de sterke nummer 1 Taverzo uit Zoetermeer in de play-offs ontwijken. We gaan ervoor om de grote finale te bereiken”,  aldus coach Han Gootzen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant