Afbeelding

Ruim 220 lopers van start tijdens de Pannekoekenbakkercross

Sport 985 keer gelezen

UDEN/ZEELAND | In de bossen tussen Zeeland en Uden vond zondag 13 februari de Pannekoekenbakkercross plaats. Het was de tweede cross van de crosscompetitie die atletiekvereniging De Keien uit Uden in de wintermaanden organiseert. Ruim 220 enthousiaste hardlopers gingen onder perfect weersomstandigheden van start en liepen hun rondjes over het heuvelachtige parcours. 

Na maanden van geen wedstrijden, kon er eindelijk weer een wedstrijd doorgaan. Veel hardlopers hadden naar dit moment uitgekeken en waren dan ook in groten getale afgereisd naar Zeeland. Waar normaalgesproken vooral veel lopers uit de regio Uden van start gaan, stonden nu ook veel lopers uit de regio Den Bosch aan de start. De jongste pupillen mochten om 10 uur het spits afbijten, gevolgd door de overige pupillen en junioren. Ruim 70 jonge hardlopers ging van start in de diverse categorieën en renden onder aanmoediging van het enthousiaste publiek hun rondjes. Ze wisten allemaal de Pannekoekenbakkercross tot een goed einde te brengen. Tot slot ging een groep van 148 wedstrijdlopers en recreanten van start. Voor de wedstrijdlopers is de Pannekoekenbakkercross de langste cross van de competitie met een totale afstand van ruim tien kilometer.

Ramona Sour snelt naar overwinning bij de vrouwen
De vrouwenwedstrijd was bijna een kopie van de PNEM-cross in november. Ook dit keer ging de overwinning naar de sterk lopende Ramona Sour. De Keienatlete wist na zes ronden te finishen in een tijd van 44 minuten en 56 seconden. Jet Straver uit Uden kwam als tweede over de streep met 47 minuten en 28 seconden, ook dit keer gevolgd door Keienloopster Anoek Meekel, 47 minuten en 41 seconden. Sour versterkt met haar tweede overwinning haar leidende positie in het klassement van de Keiencrosscompetitie. Bij de mannen ligt de strijd nog volledig open.

Kidane Keleta wint in parcoursrecord
De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door Kidane Keleta. De atleet van sportclub Prins Hendrik uit Vught was een maatje te groot voor de andere lopers. Hij liep in hoog tempo zijn rondjes en kwam met een tijd van 35 minuten en 4 seconden over de finish, een nieuw parcoursrecord. Niels Staring van Oss ‘78 liep een prima wedstrijd en kwam als tweede over de finish na 38 minuten. Roy van Tilburg uit Nistelrode wist de derde plaats te bereiken met 40 minuten en 39 seconden. Organisator Rob Hoevenaars kon na afloop zijn glimlach niet van zijn gezicht halen. “Ik heb alleen maar positieve reacties gekregen van de deelnemers, het was top!” Hoevenaars bedankt alle deelnemers voor hun enthousiasme en is trots op alle vrijwilligers die weer hun beste beentje voor hebben gezet. 

Vervolg Keiencrosscompetitie
Op zondag 13 maart vindt in het sportpark van Uden de Parkcross plaats. Dit is de laatste cross van de Keiencrosscompetitie. Na afloop wordt het eindklassement opgemaakt en vindt in atletiekstation De Kuip de prijsuitreiking plaats.

De volledige uitslag van de Pannekoekenbakkercross is te vinden op uitslagen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant