Het gemeentehuis van Uden. (foto: Peter Noy)
Het gemeentehuis van Uden. (foto: Peter Noy)

Gemeenteraad vraagt inwoners mee te denken over profiel nieuwe burgemeester Maashorst

Algemeen 1.088 keer gelezen

UDEN | De gemeenteraad van de gemeente Maashorst is gestart met de voorbereidingen om een nieuwe
burgemeester te vinden die de waarnemend burgemeester Paul Rüpp gaat vervangen. “Daarbij nemen we ook graag de wensen van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties mee,” aldus de gemeente. Het is daarom mogelijk om tot en met 4 maart je mening te geven via een online enquête. De uitkomsten van de enquête worden meegenomen in de profielschets voor de nieuwe burgemeester. De gemeente wil dan nog voor de zomervakantie een nieuwe burgemeester vinden.

Het is gebruikelijk bij een herindeling dat er een waarnemend burgemeester is. Het is de bedoeling dat hij aanblijft tot de gemeenteraad een nieuwe burgemeester heeft gevonden. Om de beste burgemeester voor de gemeente Maashorst te vinden, stelt de gemeenteraad eerst een profielschets op. Daarin beschrijven ze welke eigenschappen en kwaliteiten de nieuwe burgemeester moet hebben. Met deze profielschets wordt vervolgens een nieuwe burgemeester geworven. Iedereen kan hierop solliciteren, ook de waarnemend burgemeester.

Meedenken
“We vinden het belangrijk dat ook inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners meedenken over het profiel van hun toekomstige burgemeester”, aldus Garrelt van de Graaf (griffier) namens de vertrouwenscommissie die gisteravond startte met de voorbereidingen van de wervingsprocedure. “Daarom nodigen we inwoners van de gemeente Maashorst uit om via een online enquête te laten weten wat zij belangrijk vinden. De resultaten van die enquête nemen we mee in de profielschets voor de nieuwe burgemeester van gemeente Maashorst.”

Wervingsprocedure
Een vertrouwenscommissie is deze week gestart met de voorbereidingen van de wervingsprocedure. Deze commissie bestaat uit één raadslid per fractie uit de gemeenteraad. De eerste stap is het samenstellen van een goede profielschets en het is dus de bedoeling dat hierin de resultaten van de enquête worden meegenomen. Als de profielschets is vastgesteld, stelt de Commissaris van de Koning de functie officieel vacant. Kandidaten kunnen dan een sollicitatiebrief schrijven. De vertrouwenscommissie maakt vervolgens een selectie uit de reacties, naar verwachting in twee rondes. Daarna wordt de voorkeurskandidaat door de Commissaris voorgelegd aan de minister van Binnenlandse Zaken. De
gemeenteraad hoopt dat de nieuwe burgemeester dan in september 2022 kan worden benoemd en beëdigd.

De online enquête is te vinden op gemeentemaashorst.nl/nieuweburgemeester en is in te vullen tot en met 4 maart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant