Rob van Essen, een bekende naam in de Nederlandse literatuurwereld. (foto: Stephan Vanfleteren)
Rob van Essen, een bekende naam in de Nederlandse literatuurwereld. (foto: Stephan Vanfleteren)

Schrijver Rob van Essen naar bibliotheek Uden

Kunst en cultuur 361 keer gelezen

UDEN | In bibliotheek Uden is er op dinsdag 8 maart om 20.00 uur een ‘Tussen de Regels-lezing’ van Rob van Essen. De schrijver is bekend van boeken als De goede zoon en Miniapolis. De lezing is in samenwerking met Boekhandel Maashorst. 

Rob van Essen (1963) is inmiddels een bekende naam in de Nederlandse literatuurwereld. Voor ‘De goede zoon’ won hij in 2019 de Libris Literatuur Prijs, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige literaire fictieboek.

Boek
Zijn eind vorig jaar verschenen boek Miniapolis is opnieuw heel goed ontvangen en staat al maandenlang hoog in de bestsellerlijsten. Onlangs werd Engeland is gesloten uit 2004 opnieuw uitgegeven. Dit boek gaat over een barkeeper die verliefd wordt op een Engels meisje en past in het thema van de landelijke boekenweek (9 tot en met 18 april) die dit jaar een ode brengt aan de eerste liefde. Naast zijn schrijfwerk is Van Essen ook recensent bij NRC Handelsblad en vertaler.

Tickets
Kaarten voor de lezing zijn 10 euro. Leden van de bibliotheek en CJP-leden betalen 7 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.nobb.nl/activiteiten en bij alle Noord Oost Brabantse bibliotheken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant