Afbeelding

Open dag voor mensen met reuma bij BodyVision in Uden

Zakelijk 420 keer gelezen

UDEN | ReumaNederland en NL Actief hebben honderd fitnesstrainers opgeleid om mensen met een reumatische aandoening op een verantwoorde manier, veilig en met plezier te laten bewegen. Zo worden steeds meer fitnesscentra in Nederland een plek waar ook mensen met reuma terecht kunnen om te sporten. Op dinsdag 22 februari houden de honderd clubs van NL Actief met gecertificeerde reumafitnesstrainers een open dag. BodyVision uit Uden neem ook deel aan de open dag.

BodyVision heeft zich geschoold in het vakkundig en veilig begeleiden van mensen met een vorm van reuma. Dagelijks kampen ruim twee miljoen Nederlanders met de gevolgen van een vorm van reuma. Dat gaat vaak gepaard met pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit. Juist voor mensen met een reumatische aandoening is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Het is een goede ondersteuning van de medische behandelingen, zorgt voor verminderde kans op het krijgen van andere chronische aandoeningen en heeft een positief effect op het welbevinden en de ziekte zelf. Het vraagt wel om deskundige begeleiding door professionals die speciaal zijn opgeleid om mensen met een reumatische aandoening verantwoord te laten bewegen. Niet iedereen met een vorm van reuma kan immers evenveel en even intensief bewegen. Verschillende zaken spelen daarbij een rol, zoals de conditie van spieren en gewrichten en conditie in het algemeen. Ook is van belang welke vorm van reuma iemand heeft en of er nog andere aandoeningen zijn.

BodyVision heeft als NL Actief Preventiecentrum de opleiding gevolgd die ReumaNederland en NL Actief hebben ontwikkeld voor beweegprofessionals om mensen met een vorm van reuma te mogen begeleiden. NL Actief Preventiecentra zijn gespecialiseerd in de leefstijlbegeleiding van mensen met (een verhoogd risico op) een chronische aandoening zoals diabetes, niet-aangeboren hersenletsel, reuma, maar ook met overgewicht/obesitas of herstellende van corona. In deze Preventiecentra kunnen zij veilig en verantwoord sporten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant