Inderdew en Tjanderdai. (foto: Henk Lunenburg)
Inderdew en Tjanderdai. (foto: Henk Lunenburg)

Echtpaar Girdhari-Ramlal al 65 jaar gelukkig samen

Human Interest 1.000 keer gelezen

UDEN | Inderdew en Tjanderdai Girdhari-Ramlal uit Uden zijn vandaag 65 jaar getrouwd.

door Henk Lunenburg

Inderdew en Tjanderai werden geboren in Suriname, hij op 15 december 1933 en zij op 25 mei 1940. Hij komt uit een gezin van zes kinderen, zij uit een gezin van negen. Beiden hadden ze een fijne jeugd. Nog voordat ze elkaar hadden ontmoet hadden, hadden hun families onderling besloten dat de twee met elkaar zouden trouwen. 1 jaar na hun eerste en enige ontmoeting trouwden zij op 19 februari 1957 in Suriname. Inderdew was chauffeur, werkte graag in zijn groentetuin en speelde voetbal. Tjanderdai was huisvrouw en maakte kleding.

Vertrek naar Nederland
Samen kregen ze zes kinderen en in 1975 kwamen ze met hun gezin naar Nederland, waar Tjanderdai’s ouders al woonden. Eerst woonde het gezin in het opvangcentrum hotel Bonnema in Sneek, maar daarna kregen ze een huurwoning in Uden. Hier werkte Tjanderdai bij kledingproducent Iduna. Na een tijdje in ‘s-Hertogenbosch te hebben gewoond, zijn ze weer teruggekeerd naar Uden. Bijna elk jaar gingen ze naar Suriname op familiebezoek, de laatste 7 jaar kon dat echter niet meer omdat hij niet meer mag vliegen.

Feest
Inderdew en Tjanderdai vieren binnenkort hun jubileumfeest samen met hun zes kinderen en hun echtgenoten, 17 kleinkinderen en 35 achterkleinkinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant