Afbeelding
Foto: Google Maps

Jong Maashorst bezorgd over mogelijke toenemende overlast bij vernieuwing A50 bij Schaijk

Politiek 1.073 keer gelezen

UDEN | Jong Maashorst gemeenteraadslid Roel Wittenberg heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders betreffende de geplande vernieuwing van de A50 tussen de knooppunten Ewijk, Bankhoef en Paalgraven. Vanwege toegenomen drukte op dit traject word er onderzoek gedaan naar mogelijke oplossingen om de doorstroming en verkeersveiligheid op dit traject te verbeteren. Jong Maashorst vreest bij aanpassingen rondom Paalgraven zowel voor toenemende geluidshinder als voor toenemende stikstof en fijnstof uitstoot in de omgeving van Schaijk.

Daarnaast maken zij zich zorgen over de verkeershinder op de N324 die bij Paalgraven op de A50 aansluit. Wittenberg wil weten of de gemeente Maashorst, in navolging van de toenmalige gemeenten Landerd en Uden een proactieve rol zal nemen in de klankbordgroep die is opgericht voor het zogenoemde MIRT project A50 knooppunten Ewijk-Bankhoef-Paalgraven. MIRT is een afkorting voor voor Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. Dit betreft investeringsprogramma’s van de nationale overheid in bijvoorbeeld wegen en bruggen.

Wittenberg wil verder weten of het college tevens bereid is “daarin aandacht te vragen voor de problemen rondom de verkeershinder op de N324 tijdens spitsuren, de huidige en toekomstige geluidshinder voor aanwonenden binnen de invloed contour van de A50 (tussen Paalgraven-Bankhoef-Ewijk) en de toename van stikstof, fijnstof, en dergelijke.” Ook vraagt hij hoe hoe het college de gemeenteraad op de hoogte gaat houden op dit gebied.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant