Renovatie van AREA woningen in Uden West
Renovatie van AREA woningen in Uden West

SP stelt vragen over beperkte groei sociale huur aanbod

Politiek 429 keer gelezen

UDEN | SP Maashorst fractievoorzitter Ton Segers heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over het aanbod van sociale huurwoningen in de gemeente Maashorst. De SP verbaast zich over de beperkte groei van het aantal sociale huurwoningen.

Zo vragen zij het college bijvoorbeeld of zij het met de SP eens is dat een uitbreiding van 10 woningen in twee gemeenten, de gemeenten Uden en Meierijstad, in 2020 “veel en veel te weinig is?” Volgens het jaarverslag van AREA bezat de woningcorporatie op 31 december 2019 namelijk 7.935 zelfstandige woongelegenheden DAEB. Dit zijn woningen onder de liberalisatiegrens en die dus recht geven op huurtoeslag. Op 31 december 2020 bezat AREA dus tien sociale huurwoningen meer: 7.945 stuks. De SP vraagt het college tevens de raad te informeren over het woningaanbod van AREA op 31 december 2021.

Sloop en verkoop
Naast de beperkte bouw en aanschaf van nieuwe woningen is de SP ook kritisch op het slopen en verkopen van wat zij omschrijven als “goede woningen” als mogelijke reden voor de beperkte groei van het aanbod. De SP vraagt het college hoeveel sociale huurwoningen de twee woningcorporaties AREA en Mooiland afgelopen jaar verkocht hebben en of zij het met de SP eens zijn dat het aan bewoners niet uit te leggen is als hun huis gesloopt wordt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant