Afbeelding

Foto van vroeger: bouwplannen Markt uit 1961

Historie 872 keer gelezen

Bij wijze van grote uitzondering plaatsen we deze week geen foto van vroeger maar een nieuwbouwplan uit 1961. In dit geval vinden we dit bijzondere uitstapje wel te verdedigen. Niemand zal deze bouwtekening herkennen en toch is het rechtergedeelte van deze tekening wel degelijk gerealiseerd en tot op de dag van vandaag goed herkenbaar aan de Udense Markt als Proeflokaal Zuiders.

In 1961 waren er vergevorderde plannen om niet alleen op de plek van de zaadhandel van J. Verkuijlen nieuwbouw te plegen, maar ook op het ernaast gelegen perceel Markt 7 in het bouwplan te betrekken. Het cafeetje van buurman Van Grinsven werd immers in de nieuwbouwplannen betrokken en architect Van Liempd uit Schijndel presenteerde een totaalplaatje. Waarom uiteindelijk alleen het rechter gedeelte, waar slijterij Gerrit Verkuijlen zich vestigde, gerealiseerd is, is tot op tot heden niet bekend. Laten we ons als Újenaren gelukkig prijzen dat dit totale bouwplan destijds geen doorgang heeft gevonden.

Zelfs oud-uitbater Henk van Zutven van café ’t Stulpke blijkt niet op de hoogte te zijn van de bouwplannen uit 1961. Als er iemand is die ons meer kan vertellen over die periode dan horen we het graag: info@udenarchief.nl

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant