Afbeelding

Markant met bus naar Nederlands Kamerorkest

Kunst en cultuur 48 keer gelezen
UDEN - Theater Markant organiseert een bijzondere concertreis naar het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Gasten bezoeken daar op 11 april twee pianoconcerten van Haydn en Sjostakovitsj, uitgevoerd door het Nederlands Kamerorkest. Vanwege de omvang en statuur van het Koninklijk Concertgebouw kunnen hier andere artiesten geboekt worden dan in Uden.

[image=303163]

“Omdat het voor mensen met interesse voor klassieke muziek echter niet altijd handig is om naar Amsterdam af te reizen, hebben Markant Uden en het Concertgebouw een busreisarrangement samengesteld. Wie hier nog bij aanwezig wil zijn moet zich haasten; driekwart van de tickets is reeds al. De busreis is inclusief hapjes en drankjes, twee consumpties in het Concertgebouw en een entreeticket, tegen de normale entreeprijs”, laat het theater weten.
Pianist Alexander Melnikov is in de eerste helft van het programma het artistieke middelpunt. Met twee wel zeer verschillende pianoconcerten. Allereerst het Pianoconcert in D van Haydn, met het bekende dartele 'rondo all’ungharese' als slot. Een totaal ander karakter heeft het Eerste pianoconcert van de jonge Sjostakovitsj, al is het minstens even uitgelaten.

Meereizen
Het concert vindt plaats op 11 april om 20.15 uur. De toeringcar vanaf Markant vertrekt rond 17.15 uur vanuit Uden. Tickets voor kosten € 48,50 en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant