Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg

Hossen in een iets ander (carnavals)jasje, wat staat er op het programma in Uden?

Carnaval Carnaval 2.659 keer gelezen

UDEN | Hoewel de optocht, kroegentocht en de grote tent op de Markt gemist zullen worden, zijn de Ujese carnavalsliefhebbers waarschijnlijk vooral heel blij met het feit dat carnaval tóch gevierd wordt dit jaar. Zij kunnen dankzij de onverwachtse doorgang van het feest de verkleedkleren weer uit de kast halen. CS De Knoerissen liet in januari weten alle activiteiten af te gelasten, maar komt nu toch met een bomvol programma. Anders dan anders, maar dat mag de pret niet drukken.

Op carnavalszaterdag is er een speciale editie van het ziekenbezoek waarbij Prins Porcellus en Jeugdprins Porcus, coronaproof, een aantal locaties gaan bezoeken om daar het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. Ze brengen daar wat lekkers om te laten weten dat zij, en de rest van Uden, aan hen denken. Op diezelfde zaterdag laten de jeugdgroep en jongerendansgarde zich op op diverse plekken in het centrum van Uden zien en horen.

Knoerissenbal
Zaterdag- en zondagavond vindt in theater Markant het Knoerissenbal plaats. Feestband De Dop brengt de sfeer op zaterdag naar grote hoogte, en zondag treden als vanouds de artiesten van Op Volle Knoeren op. Daarnaast is Helemaal Hollands op zondag de hoofdartiest. Het feest is voor iedereen toegankelijk maar vol is vol. Het is niet nodig om kaarten te kopen. Er kunnen maximaal 500 feestgangers naar binnen, dus testen voor toegang hoeft niet. Het feest duurt van 19.00 tot 01.00 uur. Zondag vindt ook traditioneel de Carnavalsmis plaats in de Petruskerk.

‘t Krulstèrtjesbal
Dit jaar komt ‘t Krulstèrtjesbal eenmalig terug voor de jeugd. Op zaterdag 26 en zondag 27 februari vindt dit feest voor maximaal 500 bezoekers plaats in Markant. Ook hierbij geldt geen testen voor toegang. Het wordt een echt kindercarnaval waar DJ John de muziek en het entertainment verzorgt.

Horeca
Behalve de feestjes georganiseerd door de Udense carnavalsvereniging, kunnen carnavalsvierders hun carnavalshart ook ophalen bij een van de vele horecazaken in Uden. Van vrijdag 25 februari tot en met dinsdag 1 maart pakken de horecazaken in het centrum groots uit met allerlei verschillende carnavals-DJ’s, live artiesten en acts.

Op het terras
Ook bij ‘t Stulpke in Uden komt de carnaval er iets anders uit te zien dan ze normaal gesproken gewend zijn. “Maar dat het gezellig wordt weten we zeker”, laat het café aan de Markt weten. “Dit jaar vieren we carnaval op ons overdekte en verwarmde terras. Uiteraard met de beste carnavals-plaatjesdraaiers. Daarnaast hebben zich al diverse blaoskapellekes aangediend.” Het welbekende Juffer & Meester bal gaat wél gewoon door. Dit feestje begint vrijdag om 15.00 uur.
Bij Ons Caffeej aan de Markt is er eveneens een vol carnavalsprogramma van vrijdag tot en met dinsdag, met onder meer op zaterdag foute carnaval op z’n Duits, zondag ‘Echt Ujes Carnaval’, en maandag de C.V Rattus Biercantus. Uden Centrum Ondernemers wijst voor alle programma’s van de horecazaken naar de socials en websites van de zaken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant